AFP
Volledig scherm
© AFP

Coronavaccin Pfizer goedgekeurd in Verenigd Koninkrijk, uitrol start volgende week

Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse BioNTech is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk. Het vaccin zou vanaf volgende week beschikbaar zijn. Het VK is daarmee het eerste land ter wereld dat het vaccin van Pfizer/BioNTech goedkeurt.

8 reacties

  • Daniel De Busser

    3 jaar geleden
    Hoe kan een vaccin dat nog in testfase 3 zit tot 31 december 2023 nu al goedgekeurd worden? Kort door de bocht, niet?
  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Alles heeft voordelen en nadelen, wij Belgen komen overal te laat maar als je het positief bekijkt zijn de Britten nu proefkonijnen, en kunnen we zien hoe het daar afloopt, als ik zo de evoulutie van inentingen bekijk, dan is het voor mij nog niet voor onmiddellijk, 
  • Machteld Buysse

    3 jaar geleden
    Organisatie en logistiek is nu een noodzaak... dat wordt jammergenoeg weerom een catastrofe hier in Belgie. 9 maanden hebben ze al gehad... en dit organiseren kan toch zo makkelijk zijn via centrale vaccinatiepunten (een beetje zoals bij verkiezingen maar dan een opsplitsing per groep die voorrang heeft) De enige bekommernis zou nu enkel maar de koeling/bewaring mogen zijn; Maar ik schaam me nu al voor de organisatorische drama's die ons nog langer in opsluiting zullen laten leven. 
  • johan vandeweghe

    3 jaar geleden
    altijd als laatsten en als eerste om producten op te slaan en te graaien !!
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Ik wil alleen maar weten of ze voldoende diepvriezers hebben met een capaciteit van -80°C. In Frankrijk is er maar een bedrijf dat die dingen maakt. In zo'n diepvriezer kunnen maar 3000 vaccins... bestellingen vanuit Engeland en België.  En het transport met -80°C ? Ik heb een slecht voorgevoel dat dit weer een logistieke blunder wordt.