Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Europese bossen zouden dubbel zoveel CO2 kunnen absorberen dankzij beter beheer

Volgens nieuw onderzoek van het Duitse onafhankelijke onderzoeksinstituut Naturwald Akademie zouden de bossen in de Europese Unie elk jaar dubbel zoveel CO2 kunnen absorberen, op voorwaarde dat ze anders beheerd worden. Volgens Greenpeace Duitsland, dat de studie bestelde, moet er daarvoor jaarlijks een derde minder hout gekapt worden, wat ook de biodiversiteit ten goede komt.

6 reacties

  • Marco Maerten

    3 jaar geleden
    Luc Dubois:Het bruinkoolverhaal wordt maar al te vaak GRETIG aangegrepen om de positieve invloeden van veel windenergie en waterkrachtcentrales te verdoezelen uit haatgevoelens tegenover groene projecten. Het overgrote deel van alternatieve energie komt dus niet uit bruinkool,maar uit schone bronnen.Maar dat past uiteraard niet in uw retoriek,nietwaar?
  • Valentin Valmont

    3 jaar geleden
    En al die natuurorganisaties krijgen al zoveel subsidies om niets te doen.
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    De CO² terug dringen en de bevolking laten aangroeien is een nul-operatie. Dring je de overbevolking terug dan sla je 2 vliegen in 1 klap. Minder CO² uitstoot en minder boskap. Mijn gedacht ! 
  • jaen court

    3 jaar geleden
    Misschien wat minder bruinkool opstoken in Duitsland zou dat ook niet helpen of ben ik achterlijk, langs de andere kant zal ik mij commentaar maar wat temperen want in 2025 gaan wij daar ons licht gedeeltelijk met laten branden. Vraag het maar aan GROEN zeker weten dat zij dat ook weten, maar zelfs dan niet zullen toegeven.  
  • John Dere

    3 jaar geleden
    Volgens mij is dat beheer vandaag 100% op basis van politieke beslissingen en ten voordele van de houtkap. Een bos moet niet beheerd worden, dat regelt zichzelf wel (over langere tijd). Waarom dat de mens altijd alles moet willen gaan beheren is mij een raadsel. En dan rijden ze met 20-tonners alle paden stuk en woelen de grond om, dat is allemaal geen probleem. Maar oh wee als de boswachter je op je MTB ziet rijden op een (uitdagend) padje wat niet tot de BLOSO route behoort.