Dirk Devroey
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Devroey © Photo News

Professor Dirk Devroey vraagt zich af of huidige coronamaatregelen volstaan: “De cijfers dalen nu al niet meer”

“Misschien zijn de huidige coronamaatregelen niet voldoende.” Die opmerkelijke uitspraak komt van professor Dirk Devroey, decaan van de faculteit Geneeskunde & Farmacie aan de VUB. “Als mens zou ik ook willen dat we tijdelijke kerstbubbels kunnen maken, maar als arts merk ik dat de cijfers nu al niet meer dalen.” Ook biostatisticus Geert Molenberghs ziet reden tot alertheid. Volgens Devroey moeten we bepaalde extra maatregelen in overweging nemen.

33 reacties

  • Jos Spriet-Dewaele

    3 jaar geleden
    Als die persoon de regels wil verstrengen omdat de cijfers niet genoeg dalen kan hij beter in een ander land gaan wonen. Een 3de en vierde golf en meer komt er toch het vaccin bied geen oplossing op lange termijn of wil men de mensen nog jaren in hun kot houden ? Want als men de deur op een kier doet vliegen de mensen er door om te pakken wat hen reeds maanden verboden werd. Testen en besmette personen in afzondering en strenge straffen op het niet naleven afstand en mondmasker & quarantaine
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Het probleem ligt minder bij de scholen maar VOORAL bij het openbaar vervoer dat de leerlingen moeten gebruiken om er naartoe te gaan. Jaren geleden moest men "fusioneren" tot een "campus" :-) met groooote uitstraling.  Daar krijgt het onderwijs nu de rekening voor. Wat was er verkeerd met de wijkscholen ? 
  • Marc Peeters

    3 jaar geleden
    Dicipline en nauwgezet de basisregels voor hygëne volgen is de enige oplossing.Het zijn geen boemannen die iedereen daar steeds moeten op wijzen! Kijk rond in je omgeving en oordeel zelf waar het allemaal nog misloopt!Na 17000 doden is het bij velen nog niet doorgedrongen...zijn jullie dan zo hartstochtelijk geroepen om geschiedenis te schrijven voor de volgende generaties?
  • Lisette Nelissen

    3 jaar geleden
    In Wallonië is de avondklok zoals in Brussel. Vlaanderen moest weer eens cavalier seul spelen. Als je avondklok maar om 24 uur ipv 22 uur ingaat trekt dat natuurlijk fuifnummers aan. 
  • Bram De Clerck

    3 jaar geleden
    Knoop het nu eens in jullie oren dat er enkel meer getest wordt omdat er ook meer zieken zijn! Er wordt namelijk niet voor de fun getest!