© Wim Hendrix

Mastergebouw politie op Post X telt tien verdiepingen

Het nieuwe mastergebouw voor de Antwerpse politie zal tien verdiepingen tellen en maximaal 52,3 meter hoog zijn. Als projectontwikkelaar Iret Development het project binnenhaalt, trekken de eerste agenten eind 2019 in hun nieuwe gebouw op Post X, de site aan het station van Berchem.

SaCHA VAN WIELE

De kandidaten voor de bouw van een nieuw mastergebouw voor de politie kregen de vraag om op eigen risico al een vergunningsproces op te starten. Dit heeft als voordeel dat er bij groen licht snel kan worden gebouwd. Twee locaties kwamen in aanmerking: Nieuw Zuid in ­Antwerpen en de site van het voormalige postsorteercentrum Post X in Berchem. De eerste kandidaat ­haakte af, met als gevolg dat er nu onderhandelingen worden gevoerd met projectontwikkelaar Iret ­Development voor de site Post X.

Gunstig advies

Het Antwerpse schepencollege gaf nu een voorwaardelijk gunstig advies aan de stedenbouwkundige vergunning voor het bouwproject van Iret Development. Het mastergebouw komt op de hoek van de Singel met de Borsbeeksebrug. Het moet onderdak bieden aan kantoren, sportinfrastructuur, interventie- en veiligheidsdiensten. Het gebouw telt volgens de plannen tien verdieping­en boven de grond en vier ondergrondse. De bouwhoogte is maximaal 52,3 meter. De bebouwde oppervlakte van het perceel bedraagt 6.352 vierkante meter en het volume is 216.298 kubieke meter.

Uit de stedenbouwkundige vergunning blijkt dat onder meer de verhoorruimtes op de verdieping -1 komen. Het mastergebouw wordt ook uitgerust met een schietstand.

De projectontwikkelaar plant 407 parkeerplaatsen voor de wagens van het personeel. Daarnaast zal er plaats zijn voor 184 dienstwagens en 45 extra grote dienstwagens. De politie mag alleen uitrijden naar de Singel bij calamiteiten van de uitrit aan de Borsbeeksebrug.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER