REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Financiële vooruitzichten van Belgische gemeenschappen volgens ratingbureau Moody's negatief

Ratingbureau Moody's heeft als gevolg van de coronapandemie en de economische impact die de crisis wellicht zal hebben minder vertrouwen in enkele Belgische gemeenschappen en gewesten. Het maakte daarom vanavond enkele wijzigingen bekend.

2 reacties

  • Vital Verstraten

    3 jaar geleden
    zijn dat die 3 ratingbureaus die in 2007 ons die CDO's als  tripple  A investment grade  hebben aangeprezen?, u weet  wel die 3 monopolisten die betaald werden door de banken om hun CDO te raten. Om zelf een ratingbureau te beginnen moet u 30 jaar ervaring kunnen voorleggen om een nieuw bureau te starten. Hoe dit moet is mij een raadsel. Zij zijn ook niet ter verantwoording geroepen of is iemand veroordeeld tot een gevangenisstraf, enkel een boete betaald uit de port kassa.
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Dus met andere woorden, het Waals gewest is Vlaanderen de dieperik in aan het sleuren en we geraken er ook niet vanaf. Als Vlaanderen zou willen en iedereen betaalt correct 30% belastingen, hoeft zelfs niet meer te zijn. Dan zijn we op een paar jaar een rijk klein land. Dan nog Cannabis legaliseren voor extra inkomst en bedrijfswagens herzien en onze schulden zullen snel weg zijn.