Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Versoepelingen steeds verder weg door slechte cijfers: “Als we blijven hangen, zijn er eventueel andere maatregelen nodig”

Globaal zien we nog wel een heel lichte daling in de besmettingscijfers ten opzichte van een week geleden, maar het gaat nu zo traag dat we kunnen spreken van een stagnering. Bij de ziekenhuisopnames is er zelfs een lichte stijging ten opzichte van gisteren. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs baart dat zorgen. Hij sluit nieuwe maatregelen niet uit. Wat wel duidelijk is, is dat er met deze cijfers niet snel versoepelingen komen.

218 reacties

  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    We hebben een leger van wetenschappelijke experten, van virologen via statistici tot zelfs een heuse corona-commissaris. Stuk voor stuk mensen wiens inkomen minstens het dubbele is van Jan Modaal. Voor de corona-commissaris is zijn inkomen zelfs geheim (zoals het graaiende VLD'ers past). En toch weet niemand van hen WAAR mensen besmet werden. Hoe kan je dat de juiste maatregelen treffen?
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    De federale regering én alle zelfverklaarde wetenschappelijke experten hollen achter de feiten aan. Terwijl men in Nederland statistieken publiceert wie waar wanneer hoe besmet werd, slagen wij er nog niet eens in om de resultaten van de contact tracing in een simpel Excel-bestand te zetten. De oplossing? Maak van één m/v de enige woordvoerder voor alles (bijv. de corona-commissaris), en houd al de rest weg uit tv-studio's. Laat ze werken in plaats van te praten.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    De cijfers stagneren overal. Dit is een zeer besmettelijkvirus dat goed gedijt bij koude temperaturen. En wij zijn helaas slechts zoogdieren die niet boven de natuur staan, maar er een klein deeltje van uitmaken.Bijgevolg gelden ook voor ons de natuurwetten. De zwaktsten worden het snelst ziek en gaan het eerst dood. Het is een illusie te denken dat wij alle natuurfenomenen kunnen beheersen. Mondkapje op, massa vermijden, ontsmetten, afstand houden. Meer kunnen we niet doen.
  • geert Verschelde

    3 jaar geleden
    Velen denken dat de maatregelen alles zaligmakend zijn. Neen, het coronavirus heeft ups en downs ongeacht de maatregelen. Akkoord de maatregelen remmen de ups wat af, maar meer is het niet, het zelfde kun je zeggen over de maatregelen tegen de opwarming. De wet van actie en reactie geldt ook bij het virus. Het virus neemt aan kracht toe en brengt meer besmettingen te weeg, daarna zakt het wat weg om dan terug toe te slaan, en opnieuw en opnieuw. Tot algemene vaccinatie, dan komt een ander virus.
  • karel TORREMANS

    3 jaar geleden
    De oorzaak van deze stijging zijn de scholen,sluit de scholen en laat de contact beroepen veilig terug werken.