© Jan Van der Perre

Vorig jaar konden we nog naar de kerstmarkt, nu naar het testdorp

In het corona-testdorp op Spoor Oost in Borgerhout gebeuren de tests nu kerst-proof. Het personeel dat de doorrijdende mensen test, maakt het voor zichzelf en de passanten gezellig met knalrode kerstmutsen, wat dennengroen en sfeervolle lichtjes. Met hun faceshields en blauw-witte veiligheidskledij lijken de testers wel een choreografie uit te voeren.

December is koud gestart, dus moeten de tijdelijke tentjes die er sinds 6 augustus staan, dicht. Maar bij elke doorrijdende testpersoon start dezelfde goed ingestudeerde choreografie met de neuswisser, het buisje met het resultaat en de online-registratie via de identiteitskaart. Dichter bij een ‘evenement’ gaan we dit jaar helaas niet komen.

 ©  Jan Van der Perre

De tests worden uitgevoerd door studenten verpleegkunde, en die kunnen door hun goede organisatie en samenwerking een snelle ‘doorlooptijd’ garanderen. Sinds een paar weken worden in het testdorp naast de gewone tests ook sneltests voorzien, waar de uitslag al na een halfuurtje bekend is. Die wordt alleen in bepaalde gevallen, bijvoorbeeld voor bedrijven, toegestaan.

Antwerpenaars met vragen over het testdorp en over corona kunnen sinds een tijdje bellen naar de lokale corona-infolijn. De stad, de huisartsenkringen, ZNA en Golazo willen zo de druk op de Antwerpse huisartsen verlichten, en correcte en gerichte informatie aan de burgers leveren.  ph

Corona-infolijn. 03 376 95 95
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus