Venema Media
Volledig scherm
PREMIUM
© Venema Media

Je bank moet straks melden hoeveel er op je rekening staat: wie krijgt mijn saldo te zien? En wat gebeurt er met die info?

De federale regering gaat de Belgische banken verplichten voortaan jaarlijks het saldo op elke bankrekening van al hun klanten te melden aan het Centraal Aanspreekpunt (CAP), dat wordt beheerd door de Nationale Bank. Fiscus en gerecht kunnen die database raadplegen bij onderzoek naar belastingfraude en zwart geld. Vanaf wanneer gaat die regel in? En wie krijgt juist te zien hoeveel er op mijn rekening staat? Een antwoord op enkele belangrijke vragen.

179 reacties

  • benny mange

    2 jaar geleden
    Kijk eerst naar rijke en jullie en parlement hun hogen toren geld inplaats, van burgers, die, steed, armer worden word niets, aan gedaan rijke moeten maar ' Meer afdragen maar nee zijneedtzl anschendbaar België he
  • Magda De Munck

    2 jaar geleden
    @Johan Van Ginneken, dat geloof je toch zelf niet, het is gewoon een bodemloze put vullen, ik heb ook niets te verbergen, maar het zijn gewoon hun zaken niet. In geef Marc Coucke groot gelijk, met zijn meer dan een miljard € van de verkoop van zijn bedrijf heeft al veel meer geïnvesteerd in de economie dan de overheid ooit zou gedaan hebben.
  • Jan Hevert

    2 jaar geleden
    goede zaak natuurlijk! België is zowat het enige land waar dit nog niet zo was.
  • Danny De Ruelle

    2 jaar geleden
    Beste mensen, dit hebben we alleen aan ons eigen te danken zolang er nog idioten bestaan die voor OVLD en CD&V, Groen en de sossen blijven kiezen zal dit nooit veranderen, hier is maar 1 manier om dit op te lossen en dat is niet meer gaan werken en eisen als je terug aan de slag gaat dat je loon terug cash in de hand betaalt wordt, dan doet iedereen nog wat hij met zijn centen doet maar het ergste is deze dievenbende inzage geven in onze rekeningen
  • harry verstraeten

    2 jaar geleden
    Ga eens in de brusselse en Antwerpse getto wijken de winkeltjes en louche garages controleren, Je zal genoeg witwassers en zwartwerkers en belasting ontduikers vinden. Nog maar te zwijgen over de illegalen die er werken. Ze rijden met patserbakken maar vedienen zogezegd niets. Bij mij mogen ze komen ik heb mijn belastingen betaald.