Kunst en de zorgsector, twee interesses van Delphine, die nu uitmonden in een eigen fonds
Volledig scherm
PREMIUM
Kunst en de zorgsector, twee interesses van Delphine, die nu uitmonden in een eigen fonds © Wannes Nimmegeers

Waarom prinses Delphine nu ook haar eigen fonds heeft: “Een trend binnen de koninklijke familie”

RoyaltyZe draagt nog maar enkele maanden de titel van prinses, maar nu al heeft Delphine van Saksen-Coburg (52) een eigen fonds. Zoals haar vader Albert en schoonzus Mathilde gaat prinses Delphine zich inzetten voor de medemens. Toch wel een verrassing, vindt royaltywatcher Mario Danneels. “Want ze hoeft dit niet te doen. Ze krijgt geen dotatie. Maar het is wel nobel van haar.” Waarom doet prinses Delphine het dan wel?

5 reacties

  • Ronald Roelants

    3 jaar geleden
    Ben nieuwsgierig hoeveel zij financieel gaat bijdragen aan dat fonds of gaat haar naampje schitteren als voorzitter van dit fonds, met een "royale" vergoeding  ? 
  • John Stahl

    3 jaar geleden
    Fondsen dienen enkel om belastingen te ontduiken. Talloze voorbeelden te vinden als je de moeite doet om het eens uit te pluizen.
  • Carolus Vif

    3 jaar geleden
    heeft zichzelf gewoon een postje aan de  hand gedaan  wedden dat ze er  goed voor betaald zal worden  , of zogezegd niet  maar dan weel een grote "onkostenvergoeding " zal krijgen
  • Theo Schuermans

    3 jaar geleden
    Dat is haar geboorterecht, maar ze is met haar gat in de boter gevallen, terwijl wij alsmaar minder hebben.en daar wil de overheid dan nog eens controle over hebben.
  • Cyriel Claessens

    3 jaar geleden
    Heel nobel?  Ze voert campagne om meer overheidsgeld weg te kapen en naar haar kunstsector te laten vloeien.  Nobel zou zijn als ze kunstwerken van de ziekenhuizen zou terugkopen zodat het ziekenhuis beschermend materiaal voor het personeel zou kunnen kopen.
  1. Van bastaardkind tot prinses: dit was 2020 voor Delphine van Saksen-Coburg. “Ik heb eindelijk het gevoel dat ik bestaansrecht heb”
    PREMIUM

    Van bastaard­kind tot prinses: dit was 2020 voor Delphine van Sak­sen-Co­burg. “Ik heb eindelijk het gevoel dat ik bestaans­recht heb”

    Welke vrouwen maakten het afgelopen jaar het meeste indruk? Die vraag stelden we een tijd geleden. Jullie stemden massaal voor prinses Delphine van Saksen-Coburg (52), die op plek 10 eindigde. “Wat een eer om geselecteerd te zijn voor deze top 20. En wát een jaar”, glimlacht Delphine. “Ik heb in 2020 veel geleerd over de voordelen van positief blijven, ook al was het bij het momenten wel het allerlaatste wat ik nog dacht te kunnen.”
  2. Ondergedoken op het platteland van Wales: is prinses Haya nu eindelijk veilig voor de emir van Dubai?
    PREMIUM
    Royalty

    Ondergedo­ken op het platteland van Wales: is prinses Haya nu eindelijk veilig voor de emir van Dubai?

    Ze hadden deze week hun 20ste huwelijksverjaardag kunnen vieren. Maar het huwelijk van prinses Haya (49) en de emir van Dubai (74) draaide uit op één van de meest explosieve scheidingen ooit. “Ze loopt risico voor de rest van haar leven”, sprak de rechter, toen hij de emir veroordeelde tot het betalen van 650 miljoen euro aan zijn ex-vrouw. Met dat geld dook Haya onder en zette ze alles op alles om uit de klauwen van haar ex-man te blijven. En dat blijkt meer dan nodig. “Hij gebruikt alles wat in zijn arsenaal zit om mij neer te halen.”