BELGA
Volledig scherm
© BELGA

‘Europese Unie stelt onrealistisch doel voor elektrisch rijden’

De doelen van de Europese Commissie voor elektrisch rijden zijn nog ver verwijderd van de realiteit. Dat stelt de Europese vereniging van autofabrikanten ACEA.

36 reacties

  • Carolus Vif

    3 jaar geleden
    300 miljoen oplaadpunten op 10 jaar ? das 30 miljoen per jaar dat zijn er 82000 per dag zaterdag zondag inbegrepen , wie gaar die aanleggen ? de 10000den politiekers ?
  • stephan Maris

    3 jaar geleden
    Nooit koop ik nog een auto, rot belast en beboet. 150 jaar geleden bestond het niet en leefden de mensen ook. Zonder auto kan je als je wil ook nog eens part time werken want die grote hap heb je niet meer nodig dan.
  • Bert De Bruin

    3 jaar geleden
    Als iedereen binnen die Europese Commissie en alle groenen als voorbeeldfunktie zelf elektrisch zouden rijden dan reden er nu miljoenen electrische wagens rond. Dus zelf lopen ze er ook niet echt warm voor dat mag duidelijk zijn.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Niemand zegt dat elektrisch rijden de enige oplossing is, net zoals Tesla niet de enige elektrische constructeur is. Maar EV zijn wel een onmisbaar deel van de oplossing, brandstofwagens zijn voor 25% verantwoordelijk voor onze CO2-uitstoot, 40% van onze NOx-uitstoot en diesels zijn de belangrijkste bron van fijnstof. In België zorgen de 2 overgebleven constructeurs met hun EV voor duizenden jobs.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Wat hebben 12000 jobs voor een zin(Dan nog Duitsland ) .Wat hebben 12000 jobs voor een zin ,zij zullen de nu al 300000  verloren jobs in automobielsector en toelevering bedrijven niet compenseren,die 300000 ga je al geen wagen meer kunnen verkopen.E rijden zal de wereld veranderen,maar is niet "DE" enige oplossing,lang niet.