Volledig scherm

Vlaanderen trekt 2,1 miljoen euro uit voor strijd tegen tabak

De Vlaamse regering trekt de komende jaren 2,1 miljoen euro per jaar uit voor de strijd tegen tabak. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. De Stichting Tegen Kanker vindt dat budget veel te klein.

5 reacties

  • Nicole Vogelaere

    3 jaar geleden
    Het is een serieuze verslaving. Ben nu14 maanden rookvrij en nog steeds het gevoel van onverzadigbare trek die blijft. De voordelen zijn groot maar de nadelen eveneens, ben 20 kg aangekomen. Denk vaak dat alleen een sigaret die onverzadigbare trek kan stillen. Het is als koffie zonder suiker, geen dessert na diner. Voel me minder goed in mijn vel en niks past meer. Hypnose mogelijk ook eens in het programma opnemen? De nasleep is een even groot gezondheidsrisico 
  • rob petersen

    3 jaar geleden
    Dat men ook is verbied dat men nog sigaretten verkoopt in voedinsgwinkels,voeding en sigaretten gaan niet samen,alleen nog in kranten winkels.Nu staan ze nog volledig in het zicht aan de kassa.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    3 jaar geleden
    Toen ik nog jong was  heb ikeens geprobeerd om te roken (mijn vader rookte veel).Ik heb in mijn leven slechts 4 cigaretten geprobeerd en dit was voldoende om niet meer te roken! Wat ik ook steeds vermeden heb was in plaatsen te gaan waar er mocht gerookt worden!
  • Bert Kram

    3 jaar geleden
    Wat een aanfluiting! Jaarlijks 2,5 miljard euro aan accijns binnenharken, dan nog eens 21% btw cashen. Met dit budget zegt de overheid dus gewoon dat ze liever hebben dat men gewoon blijft roken. 
  • Dirk Theys

    3 jaar geleden
    Wettelijk verbieden zoals drugs en we zouden al veer verder staan. Uiteraard zullen er een aantal hardleersen zijn maar op termijn zou er veel miserie verdwijnen.