© AP / EPA

Pieter Timmers en olympisch kampioene dit weekend te zien in Antwerpen

Op zaterdag 21 en zondag 22 januari vindt de 15de editie van de Flanders Speedo Cup plaats in olympisch zwemcentrum Wezenberg. Naast de beste Belgische zwemmers, onder wie ook Pieter Timmers, zakken er heel wat internationale toppers af naar Antwerpen. Absolute blikvanger is de Hongaarse olympisch kampioene Katinka Hosszu.

doro

De Flanders Speedo Cup is jaarlijks het eerste grote zwemevenement in Antwerpen en traditioneel ook een belangrijke wedstrijd in de voorbereiding van veel atleten. Zo kunnen de zwemmers op de Flanders Speedo Cup hun limiettijden zwemmen voor het WK lange baan dat deze zomer plaatsvindt in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het deelnemersveld is van hoog niveau met een mix van (inter)nationale gevestigde waarden en aanstormende talenten.

Nationale zwemtop

Bij de heren is het vooral uitkijken naar de prestaties van olympisch vicekampioen Pieter Timmers, die zondag aan de start staat van de 100m vrije slag. Daarnaast tekenen ook olympische finalisten Jasper Aerents en Louis Croenen present, net als de andere Vlaamse topzwemmers Basten Caerts, Dries Vangoetsenhoven, Thomas Thijs, Sebastien Demeulemeester, Lorenz Weiremans en Sjobbe Luyten. Bij de dames zijn het dan weer Kimberly Buys en Fanny Lecluyse van wie er veel wordt verwacht.

Naast gevestigde waarden is de Flanders Speedo Cup ook de ideale plek om de aanstormende zwemtalenten te leren kennen. Met Timon Swillen, Noah Martens en Alexandre Marcourt bij de heren, en Lotte Goris, Jade Smits, Camille Bouden en Charissa Jochems bij de dames zijn er genoeg jonge namen om naar uit te kijken.

Supporters welkom

Zoals steeds worden er op de Speedo Cup ook een aantal internationale atleten verwelkomd. Absolute ster dit jaar is de drievoudig Hongaarse olympisch kampioene Katinka Hosszu, die in haar carrière al heel wat eremetaal bij elkaar zwom. Toeschouwers zijn dan meer dan welkom. De voorverkoop via de website is afgesloten, maar er zijn ook aan de deur nog tickets te krijgen. Meer info over de tickets is hier te vinden.

Antwerpenaars die willen zwemmen, kunnen dit weekend niet terecht in zwemcentrum Wezenberg op de Desguinlei maar kunnen een duik gaan nemen in een van de andere stedelijke zwembaden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten