Dagelijkse besmettingen blijven stabiel boven de 2.000, ook ziekenhuisopnames zakken nog amper

 ©  AFP

Bron: BELGA

Het gemiddelde aantal dagelijkse coronabesmettingen blijft boven de 2.000 liggen, op 2.175,7. Dat is nog slechts een daling van 1 procent, blijkt uit het definitieve rapport van zaterdag van gezondheidsinstituut Sciensano. Een van de voorwaarden voor nieuwe versoepelingen is dat het aantal dagelijkse besmettingen onder de 800 zakt.

Het gemiddelde geldt voor de jongste zeven dagen waarvoor volledige gegevens beschikbaar zijn, van dinsdag 2 tot 8 december. In totaal telt België nu 603.159 bevestigde besmettingen.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalde in de voorbije zeven dagen, tot en met zaterdag, met 2 procent tot 183. Vrijdag lagen er 2.873 mensen in het ziekenhuis, een daling met 14 procent tegenover vrijdag 4 december. In totaal werden er sinds 15 maart 44.557 mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Enkel het gemiddelde aantal overlijdens daalt nog aanzienlijk, met bijna een vijfde, tot 95 per dag. In totaal stierven er in ons land 17.792 mensen aan de gevolgen van Covid-19.

Nog steeds stijgen de besmettingen in vier provincies: West-Vlaanderen (+10 procent), Vlaams-Brabant (+9 procent), Oost-Vlaanderen (+5 procent) en Antwerpen (+4 procent). In de andere provincies dalen de besmettingen nog, in Brussel zelfs met 19 procent.

Het reproductiecijfer:

Het reproductiegetal (de R-waarde, het gemiddelde aantal mensen dat wordt besmet door iemand met corona) bedraagt 0,95.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen