Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

OVERZICHT. Aantal coronabesmettingen opnieuw in stijgende lijn, ziekenhuisopnames en overlijdens dalen wel nog

Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen 7 dagen zeer beperkt toegenomen, nu tot 2.197 per dag. Dat blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. In de cijfers tekenen alle vijf de Vlaamse provincies een stijging op. Elke dag worden nog 180 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Het gemiddeld aantal overlijdens blijft wel fors dalen, met 20,5 procent.

31 reacties

  • Daniel Bamps

    3 jaar geleden
    Dat het aantal overlijdens licht daalt is normaal daar de meest kwetsbaren onder hen al eerder  overleden zijn.
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Wanneer er 100.000 mensen terugkomen uit een rode zone, en er daarvan maar 54 opgevolgd worden, dan moet men niet die 100.000 mensen bekritiseren, maar wel de verantwoordelijken. De federale regering heeft beslist dat wie uit een rode zone terugkomt, zich moet laten testen of in quarantaine moet gaan. Maar helaas: we hebben een federale minister van Volksgezondheid die zo wereldvreemd is, dat hij niet beseft hoe hij dat moet organiseren.
  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    Ik blijf het herhalen de besmettingen zijn er aan de schoolpoort waar moeders staan te kletsen zonder mondmasker en niet binnen de schoolmuren
  • Kurt Bourdeaux

    3 jaar geleden
    @ Erwin boerma, omdat ze veel meer testen in Vlaanderen. Verhoudingsgewijs het meeste in West-Vlaanderen.
  • Hilde

    3 jaar geleden
    Hoeveel belgen zouden er in schiphol bij gestaan hebben, grenzen sluiten zou veel helpen maar dat mogen ze niet door de aankomende brexit.