In het centrum van Italië heeft het ook hevig gesneeuwd. © EPA

Dode vanonder puin gehaald na aardbeving in Italië

De Italiaanse hulpdiensten hebben woensdagavond een lichaam vanonder het puin gehaald in Castel Castagna in de provincie Teramo. Dat deelt de civiele bescherming mee, zonder meer details te geven.

Belga

Het centrum van Italië is woensdag opgeschrikt door drie aardbevingen met een kracht van meer dan 5, binnen de tijdspanne van een uur. Het epicentrum van de eerste schok lag op een diepte van 10 kilometer, niet zo ver van Amatrice.

Er is voorlopig geen sprake van andere dodelijke slachtoffers.

Opnieuw zware aardbeving in Centraal-Italië, metro in Rome ontruimd

© EPA

© EPA

© EPA

© EPA

© EPA

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het centrum van Italië is opnieuw opgeschrikt door een aardbeving. De schok had een kracht van 5,4. Het epicentrum lag in Amatrice, op zo’n 100 kilometer van Rome, waar de metro is ontruimd. Voorlopig is er geen melding van slachtoffers. In augustus vielen er in Amatrice nog bijna 300 doden door een aardbeving.

Centraal-Italië is deze ochtend om iets voor half elf opnieuw opgeschrikt door een zware aardbeving. De schok had een kracht van 5,4 meldt het European-Mediterranean Seismological Centre. Het epicentrum van de beving lag in Amatrice, op zo’n 100 kilometer ten noordoosten van Rome. De schok was ook voelbaar tot in de Italiaanse hoofdstad, waar de metro is ontruimd. Na de eerste schok volgde nog drie nieuwe bevingen, waarvan eentje met een kracht van 3,2. Er is voorlopig nog geen melding van slachtoffers. Volgens de nieuwszender van de openbare omroep zijn in de bergachtige streek, die nu volledig onder de sneeuw ligt, hier en daar huizen ingestort. Ook zijn er scholen geëvacueerd.L’AquilaAmatrice werd in augustus vorig jaar ook al getroffen door een zware aardbeving. Die schok met een kracht van 6 eiste toen bijna 300 doden. Het epicentrum van de beving van deze ochtend ligt ook op amper 33 kilometer van L’Aquila, het Italiaanse stadje dat in 2009 volledig verwoest werd door een aardbeving. In Centraal-Italië zijn er regelmatig aardbevingen. Bij de laatste aardschok in de regio werd eind oktober het dorpje Norcia nog volledig vernield. De aardbeving had toen een kracht van 6,6 en was de zwaarste schok in ruim 36 jaar in Italië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER