Medisch personeel verzorgt een Covid-patiënt.
Volledig scherm
PREMIUM
Medisch personeel verzorgt een Covid-patiënt. © Photo News

Dokters en verplegers zitten op hun tandvlees, maar vrezen het ergste: “"De derde golf komt er, daar ben ik zeker van”

Terwijl dokters en verplegers alle zeilen bijzetten om de patiënten van de tweede coronagolf de juiste zorg te bieden, dient zich al een derde golf aan. En dat zien de ziekenhuizen écht niet zitten. "Natuurlijk begrijp ik dat iedereen coronamoe is", zegt het diensthoofd intensieve zorg van het UZ Gent. "Maar ook wij zijn moe."

19 reacties

  • RIET HEIRMAN

    3 jaar geleden
    Ik snap niet waarom ze nu nog op hun tandvlees zitten, vind dat overdreven.  De ziekenhuisopnames zijn al flink gedaald, maar natuurlijk, de eindejaarsperiode is in aantocht en waarschijnlijk zijn er nogal wat vragen voor vakantie.  Snap ik, maar dat is ook zo voor de niet-zorgsectoren die zijn blijven werken en waar ook op de vakantie wordt gekort.  Ik vind dat altijd dezelfde zagers van de zorgsector toch eens even mogen zwijgen, het is voor iedereen moeilijk nu,dit is gewoon contraproductief.
  • Arthur Van der Vieren

    3 jaar geleden
    Het ultieme middel : Alles nu onmiddellijk voor 1 maand dicht zoals in Nederland en Duitsland. Bijna iedereen zal nu al wel zijn pakjes hebben gekocht zeker ? Zo breng je de eindejaarsfeesten rustig door zonder al te véél risico's . Wij zitten al vanaf Maart in lockdown , enkel voor boodschappen om te eten en drinken . En zie we leven nog,maar wij hebben verantwoordelijkheidszin dat van velen niet kan worden gezegd .
  • Jan Peeters

    3 jaar geleden
    Dagelijks 200 opnames voor 124 ziekenhuizen? Lijkt mij toch niet erg dramatisch, ook rekening houdend met het feit dat veel mensen ziekenhuisbezoek uitstellen.
  • Jan Vanachter

    3 jaar geleden
    Als ministers waar we niet voor gekozen hebben en de bevolking behandeld als kleine kinderen dan gedraagt de bevolking zich ook zo.
  • Walter Lippens

    3 jaar geleden
    Dat ze nooit in een nine-to-five job gingen terecht komen wisten ze nochtans voor ze eraan begonnen.