©  BELGA

Profvoetballers betrapt op lockdownfeestje: “Van afstand houden was geen sprake”

Minstens twee spelers van voetbalclub KVC Westerlo zijn afgelopen weekend betrapt op een lockdownfeestje in een appartement in het centrum van Antwerpen. Van afstand houden was geen sprake. De aanwezigen hadden elkaar nog vast toen de agenten al binnen stonden.

De feiten speelden zich zaterdagnacht af op het appartement van Westerlo-speler Tuur Dierckx. De middenvelder, met een verleden bij onder meer Antwerp FC en Waasland Beveren, woont in de Kleine Kauwenberg, een straat in de Antwerpse universiteitsbuurt.

Tot diep in de nacht werd op de hoogste verdieping van het appartementsgebouw zo veel lawaai gemaakt dat buren de politie belden. “Ter plaatse vond inderdaad een lockdownfeestje plaats”, bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom. “In totaal hebben onze agenten veertien aanwezigen aangetroffen: negen mannen en vijf vrouwen. Van afstand houden was geen sprake. De aanwezigen waren elkaar nog aan het knuffelen toen de agenten al binnen stonden.”

Overwegend profvoetballers

Volgens onze informatie zouden de negen mannen overwegend profvoetballers zijn geweest uit eerste klasse B, het competitieniveau net onder eerste klasse A.

Wim Van Hove, algemeen directeur van Westerlo, viel eerst nog uit de lucht toen we hem contacteerden, maar had het later op de avond over twee voetballers van zijn club. “We zullen dit intern behandelen en ik vermoed dat het laatste woord nog niet gezegd is. Uiteraard vind ik dit bijzonder jammer. Voetballers leven vaak met het idee dat hen niets kan overkomen omdat ze wekelijks getest worden.”

Ook trainer Bob Peeters wilde nog niet te veel kwijt over de lockdownparty. “Dit is het eerste wat ik daarover hoor. Ik kan moeilijk reageren op iets waarvan ik de details niet ken.”

Tuur Dierckx, in wiens appartement het feestje georganiseerd werd, was niet bereikbaar voor een reactie.

LEES OOK. Politie legt lockdownfeestje bij Oostende-keeper Ondoa stil

 (gvr, bd, jt)