Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © BELGA

Meer dan 900.000 gezinnen betalen 500 euro te veel voor energie: “Leveranciers beloven om slapende contracten aan te pakken”

Op heel korte termijn komt er een plan van aanpak voor de slapende energiecontracten. Dat hebben de toplui van de verschillende energieleveranciers beloofd na een ontmoeting met onder anderen federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). De problematiek van de slapende contracten werd vandaag nog eens aangehaald door de CREG. Uit het jaarverslag van de energieregulator blijkt dat ruim 900.000 Belgische gezinnen minstens 500 euro te veel betalen voor hun elektriciteit en aardgas. En dat is deels het gevolg van de slapende energiecontracten.

35 reacties

  • Marco Martinez

    3 jaar geleden
    Dat ziet er een pienter vrouwtje uit. Boer, let op uw ganzen!
  • walter De Witte

    3 jaar geleden
    En met de digitale meter zullen we nog meer betalen of anders gezegt langer mogen wachten tot onze zonnepanelen afgeschreven zijn. Met dank aan de OVld Tommelein en de Vreg voorzitter Bellings die zijn bedrijf van thuisbatterijen wil zien winst maken.
  • Vincent Henry

    3 jaar geleden
    Het allerbelangrijkste voor de burgers vergeet ze blijkbaar: de afschaffing van de 21% BTW en terug naar 6%! Elektriciteit is geen luxegoed aub. Daar kan u de burger een forse besparing bezorgen. En ijver om jullie onterechte riante onkostenvergoedingen af te schaffen, ook daarmee bespaart de burger veel (13 miljoen euro per jaar aub).
  • Patrick Stroobandt

    3 jaar geleden
    Ik heb net ahv het lijstje de overstap gemaakt voor ons aardgas. Ik ben eens benieuwd of de prijs werkelijk zal zijn wat er beloofd wordt. Voor electriciteit vond ik het wel vreemd dat Ecopower nergens in het lijstje voorkwam? Is daar een reden voor? Alle leveranciers zouden moeten factureren zoals Ecopower, nl enkel gebaseerd op het verbruik waar alle vaste kosten meteen in worden meegerekend. Dat zou de mensen echt motiveren om hun verbruik te verminderen.
  • Georges Baert

    3 jaar geleden
    Om nog niet te spreken over de driedubbele transportkosten, de driedubbele distributiekosten en de driedubbele belastingen. Goed voor de driedubbele stijging van onze energiekost in nog geen 2 jaar tijd. Gaat mevrouw de minister daar ook iets aan doen? Begin eerst en vooral eens ernstig bij uzelf mevrouw