REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Aantal corona-overlijdens in Duitsland bereikt nieuwe piek: bijna 1.000 doden in één etmaal

In Duitsland, waar vandaag een nieuwe lockdown is ingegaan, gaat het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus weer in stijgende lijn. De afgelopen 24 uur werden maar liefst 27.728 nieuwe gevallen opgetekend, dat is bijna een verdubbeling tegenover de 14.432 de dag voordien. Dat maakte het Robert Koch instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van Sciensano, bekend. Het aantal overlijdens bereikte een nieuwe piek, met 952 doden in één etmaal.

5 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Klinkt natuur gigantische en iedere dode is eentje teveel maar sterfte cijfers ligt niet hoger dan Belgie gezien de 90 miljoen inwoners.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    In China is de handhaving bijzonder streng. Als je niet in quarantaine blijft wordt je opgesloten of vast geketend in je appartement. Een lockdown feestje zou goed zijn voor een heropvoedingskamp. Een stad aan de Russische grens ging zelfs in een volledige totale lockdown wegens één vast gestelde besmetting, hugo van der speeten. En het virus is niet racistisch en maakt geen onderscheid.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Natuurlijk heeft het alles met discipline te maken Hugo Van Der Speeten, dat en ordehandhaving.  Probeer bvb eens een lockdownfeestje te organiseren hier op de Filippijnen of een discussie aan te gaan met een politie- of veiligheidsagent die je erop wijst dat je je mondmasker moet dragen.  Veel kans dat je het niet overleeft of enkele maanden in het ziekenhuis ligt.  En maar goed ook!  En zo denkt iedereen hier over.
  • hugo van der speeten

    3 jaar geleden
    Als dit virus dan toch zo besmettelijk is ,hoe komt het dan dat men er in China zo weinig last van heeft ,nochtans de bakermat van het virus en zeg niet dat men daar meer gedisciplineerd is dan hier met steden van 10.000.000 miljoen inwoners. Misschien is het ook toeval dat juist het Westen zo besmet is en blijft ,maar daar geloof ik niet in. 
  • Chris Ysebaert

    3 jaar geleden
    Het is een rotvirus dat veel besmettelijker is dan men eerst dacht en het is bijzonder moeilijk, zo niet onmogelijk om het met eender welke maatregel onder controle te krijgen. Omdat we met zoveel zijn op deze planeet en overal naartoe reizen is dit een speeltuin voor het virus. Enkel een goed vaccin kan beterschap brengen al de rest is water naar zee dragen.