Financieel expert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Financieel expert Pascal Paepen. © Stephanie Lecocq, Steven Richardson

Van bijna failliet tot beste bank van 2020: hoe komt het dat KBC plots zo succesvol is?

KBC mag zich de ‘bank van het jaar 2020’ noemen, dat blijkt uit de jaarlijkse enquête die Spaargids.be organiseert. En dat mag gerust verrassend genoemd worden. Tijdens de financiële crisis tien jaar geleden moest de bank immers nog een beroep moest doen op overheidssteun. Hoe komt het dat KBC het plots zo goed doet? En zal ze dit ongekende succes kunnen blijven aanhouden? Financieel expert Pascal Paepen legt uit. 

19 reacties

  • Laura Craft

    3 jaar geleden
    omdat ze hun clienteel bepikken
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Omdat ze door ons, de belasting betalers, gesponsord zijn.Maar wel een sponsoring die voor de belasting betaler niets opbrengt.
  • patrick feyen

    3 jaar geleden
    Door belastinggeld! En nu wordt dat de brave burger nog eens aangerekend.
  • walther truyens

    3 jaar geleden
    Toch in elk geval beter dan Dexia , daar zullen we nog miljarden voor betalen , maar dat houden ze stil . Het was daar een hele verzameling van CVP discipelen die de koers bepaalde en niet zag wat voor risico's dat er genomen werden . Gewoon incompetente mensen die dik betaald werden .
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Omdat ze met ons geld casino mogen spelen als ze winnen is het voor hun zak als ze verliezen betalen wij. Ja aandelen als het fout loopt zijn die ook geen cent meer waard nog zo een schone grap.