Direct naar artikelinhoud
Duitsland

Bijna 1.000 coronadoden in één dag in Duitsland

Bijna 1.000 coronadoden in één dag in Duitsland
Beeld AP

In Duitsland, waar vandaag een nieuwe lockdown is ingegaan, gaat het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus weer in stijgende lijn. De afgelopen 24 uur werden maar liefst 27.728 nieuwe gevallen opgetekend, dat is bijna een verdubbeling tegenover de 14.432 de dag voordien. Het aantal overlijdens bereikte een nieuwe piek, met 952 doden in één etmaal.

en

Dinsdag was er nog een daling van het aantal nieuwe positieve gevallen, voor de tweede dag op rij. Maar nu stijgt ook de R-waarde, die aangeeft hoeveel mensen een besmet persoon aansteekt, weer boven de 1 (tot 1,06).
Het dagcijfer van 27.728 nieuwe besmettingen is in elk geval geen record, want vorige week werden nog meer dan 29.000 positieve gevallen op een dag geteld.

In totaal zijn in Duitsland sinds de start van de coronapandemie 1.379.238 besmettingen vastgesteld. Het totale aantal overlijdens ligt op 23.427.

Vanaf woensdag is in Duitsland weer een harde lockdown van kracht. Tot 10 januari blijven niet-essentiële winkels gesloten. Ook scholen zouden dichtgaan. Maar er is ook een lichtpuntje: volgens de Duitse minister van Gezondheid Jens Spahn kan er vanaf volgende week gestart worden met de vaccinaties, als Europa het licht op groen heeft gezet.