Internationale experts stelden vast dat Navalny werd vergiftigd met een novitsjok-zenuwgif.
Volledig scherm
Internationale experts stelden vast dat Navalny werd vergiftigd met een novitsjok-zenuwgif. © REUTERS

Moskou vindt Bellingcat-onderzoek rond vergiftiging Navalny "grappig"

Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, heeft het Bellingcat-onderzoek naar de vergiftiging van Kremlin-criticus Aleksej Navalny van de hand gedaan als "grappig". In dat onderzoek wordt de Russische geheime dienst FSB beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de vergiftiging.

5 reacties

  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Bellingham verzamelt alle nieuws- en forumberichten: echt of fake, betrouwbare bron of grapjas. En dan, als "de dader" een min of meer rechts profiel heeft, dan wordt die bonte verzameling door hen als "bewijs" voorgesteld. Poetin heeft de communisten verdreven uit het Kremlin, en daarom alleen al is hij voor Bellingcat verdacht. En dus schuldig, want Merkel heeft het gezegd en Charles Michel heeft het gezegd en de Belgische PvdA heeft het gezegd.
  • Paul De Mol

    3 jaar geleden
    Natuurlijk is dat grappig. De hele westerse wereld met al hun geheime diensten en high tech die een beroep doen op een groepje amateurs om uit te vinden wat er in de wereld gebeurt? Oh ja, en die amateurs worden dan nog betaald door de propaganda-afdeling van de NATO. En ze hebben al een lange lijst van verzonnen feiten omtrent Rusland gepresenteerd. Dit ligt er niet vingerdik op, maar huizendik. Dus schiet elke Rus in een schaterlach zodra hij dit leest.
  • Ivo De Grande

    3 jaar geleden
    Uiteraard weet Poetin van niets: de Russische geheime dienst doet dat helemaal in zijn eentje! Novitsjok of Polonium 210!
  • Vladimir De Leeuw

    3 jaar geleden
    Wat het "westen" als rapport produceert is eigenlijk vreemd. Novitsjok is een zeer krachtig gif waarvan een milligram (1/1000 gram) voldoende is om iemand snel te doden. Zowel bij Skripal als bij Navalny is dit niet gelukt. Denken we echt dat de Russen zo onbekwaam of zo onzorgvuldig zouden zijn? De schade van zenuwgiffen zijn onomkeerbaar, men kan er niet van "herstellen". Zenuwgiffen werken zeer snel, seconden tot minuten zijn voldoende. Russische artsen in Omsk hebben Navalny "gered"!
  • Jean De Grande

    3 jaar geleden
    Natuurlijk. Poetin lacht met heel de rest van europa. En ik begrijp hem. Als ge onze europese en landelijke "politiekers" bekijkt en bezig hoort kunt ge niet anders dan ze uitlachen.