Beursexpert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beursexpert Pascal Paepen. © REUTERS, Steven Richardson

Bitcoin gaat door kaap van 25.000 dollar. Is het slim om er nog in te beleggen? Onze beursexpert legt uit

De bekendste cryptomunt ter wereld, de bitcoin, heeft vandaag opnieuw een recordhoogte bereikt en ging zelfs even door de kaap van 25.000 dollar. Er wordt voorspeld dat die waarde volgend jaar nog enorm zal stijgen. Maar is de bitcoin wel iets dat je in je portefeuille moet stoppen? Is het het risico waard om te gokken? En hoe beleg je ermee op een een veilige manier? Onze beursexpert Pascal Paepen legt uit. “Er is meer dan één reden waarom de bitcoin stijgt.”

94 reacties

  • rosy Hermans

    3 jaar geleden
    wou graag wat reacties zien van de gewone man in de straat die bitcoins kocht en hoe hij er mee werkt?
  • Roumans Jochen

    3 jaar geleden
    Aan zij die spreken over bubbel, pyramide enz. Mensen verdiep u eens in de materie tenminste als u aangeleerde kleingeestigheid dit toelaat.
  • Elise Van Damme

    3 jaar geleden
    Heb ook gespreid geïnvesteerd in crypto een paar jaar terug. Waar ik me meer zorgen om maak is dat digitale munten op de blockchain ooit gekraakt, gehackt en platgelegd zal worden door de rekenkracht van de toekomstige computers. Namelijk de Quantum technologie die voor de deur staat.
  • Coen Geurts

    3 jaar geleden
    Hopelijk komen al die beleggers in lucht binnenkort bedrogen uit.
  • Pedro Skeeter

    3 jaar geleden
    Er is veel te doen rond de correcties en volatiliteit die bitcoin met tussenpozen doet. De reden ligt deels bij de handel in derivaten, de futures. Hier wordt je winst niet uitgekeerd in dollar of euro maar in bitcoin zelf, dat betekent dus extra winst. Maar een dergelijke future openhouden vereist funding rate, een interest. Dus als de koers stilvalt en de funding rate begint op te lopen, is het normaal dat men overgaat tot profit taking en dan krijgt je die typische drops.