Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). © Photo News

Vandenbroucke na ophef over rapport voor publiek en ‘vertrouwelijk’ rapport: “Er komt één geïntegreerd rapport van Sciensano”

Er komt één geïntegreerd rapport van Sciensano. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) woensdag gezegd tijdens een actualiteitsdebat in de Kamercommissie Gezondheid. Het Laatste Nieuws onthulde recent dat Sciensano sinds het begin van de pandemie twee rapporten publiceert: een voor het grote publiek en een tweede 'vertrouwelijk' rapport, dat enkel bestemd is voor een handvol corona-experts, ministers en gouverneurs.

7 reacties

  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    "We gaan het in het vervolg beter doen. Onze fouten van het verleden, daar mag u het niet over hebben". Typisch voor deze (en de vorige) regering!
  • Ludo Wouters

    3 jaar geleden
    Dat was een beslissing van vorige regering van maart en daarmee is dus de kous af voor FVB. Gelukkig heeft hij het rapport niet verbrandt want daar is hij sterk in, in vuurtje stook. Je ziet duidelijk dat FVB zich niets moet aantrekken. Luister maar hoe hij de Nederlanders schoffeert door te zeggen dat ze niet welkom zijn, idem voor Alexander. Wanneer je je aan de regels houdt, waarom zou je dan niet mogen komen winkelen. Goed voor de middenstand en voor de inkomsten.
  • Radboud Kuypers

    3 jaar geleden
    Altijd een uitleg. Heerlijk die Belgische politici die altijd een smoes klaar hebben. Totale openheid is ver te zoeken, waarom niet gewoon allebei die rapporten openbaren.
  • H. Anckaert

    3 jaar geleden
    Deze VDB hoort niet meer thuis in deze politiek! Goed en tactisch gezien van Rousseau om hem voor dit issue de wei in te sturen, hij kan dan op pensioen en de volle pot pensioen (belastinggeld) binnenrijven op zijn oude dag! Hij zal er als socialist niet van wakker liggen!! Het ging zelfs zover dat ze de drones even hebben toegelaten (lees ogen dichtgeknepen) om de mensen te kunnen beteugelen! Schandalig dat je je eigen grandwet betreedt en dit na eedaflegging!!
  • Frank Van den Eynde

    3 jaar geleden
    Ik vind toch dat niet alles openbaar moet gemaakt worden. Er zijn dingen die gevoelig kunnen liggen , maar toch actie vragen. Het enige dat telt is dat we een balans vinden tussen economie en gezondheid/mortaliteit