BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wat met de begroting? Marathonvergadering in de Kamer nog steeds bezig

In de Kamer wordt sinds gisterochtend 10 uur gedebatteerd over de begroting voor 2021 en de daarbij horende programmawet. De discussie was vanochtend nog altijd aan de gang.

15 reacties

  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Eigenlijk is er nog nooit een serieus debat gevoerd over de begroting. De medegedeelde stukken zijn onvolledig en laten niet toe zich een beeld te vormen. Om een beeld te krijgen waar het probleem zit, zou je de evolutie van de verschillende uitgavenposten moeten zien over een periode van 10 jaar, vergelijkingen met het buitenland en een optelsom van de uitgaven van nationaal en overgedragen aan gewesten. Dan zie je waar het geld wegloopt. Dan zie je ook wat voor onzin de oppositie uitkraamt.
  • Pascal de haes

    3 jaar geleden
    Halveren van het aantal regeringen ministers Kamerleden senatoren
  • Paul Geerts

    3 jaar geleden
    Mogen we ook eens weten waar de teller van het tekort momenteel staat? We zien iedere minister cadeautjes uitdelen, maar voor gratis gaat alleen de zon op. Prioriteiten leggen en toekomstgericht werken waren een probleem bij Wilmès en zijn dat ook nu bij De Croo.
  • Marianne de Cock

    3 jaar geleden
    Raf Peeters blijkbaar ben je niet goed geïnformeerd. Het geld dat de zelfstandigen hebben "gekregen" moeten ze, net zoals in Duitsland terug betalen. Informeer je eerst goed voor je onzin uitkraamt.
  • Luc Brouckaert

    3 jaar geleden
    Gezien er dagelijks met gulle hand veel gratis geld word uitgedeeld, duidt dit erop dat België over een onuitputtelijke berg geld beschikt. Vermoedelijk gaat de discussie erover hoe ze al dat geld kunnen kwijtraken, ministers niet meegerekend uiteraard.