Oliver Naesen en Greg Van Avermaet rijden volgend jaar in heel opvallende outfit bij AG2R

Wie komend seizoen op zoek gaat naar de overwegend blauwe en bruine outfit van AG2R-Citroën, die komt bedrogen uit. Het Franse team van onder anderen Oliver Naesen en Greg Van Avermaet kiest in 2021 voor een opvallend witte outfit, met het rode van de nieuwe sponsor Citroën op de voorkant. De bruine broek blijft wel. “Een unieke en gedurfde outfit”, klinkt het bij de Fransen.

Vincent Van Genechten

De Franse WorldTour-ploeg begint aan een nieuw hoofdstuk nadat kopmannen Romain Bardet en Pierre Latour, beiden klassementsrenners, voor een nieuwe ploeg kozen. De ploeg deed heel wat aankopen (11) voor het nieuwe seizoen met als grote namen Greg Van Avermaet, Lilian Calmejane en Bob Jungels en zal meer de focus leggen op ééndagkoersen.

Van Avermaet wordt kopman bij het Franse team in de klassiekers samen met Oliver Naesen. Daartoe werd ook de kern versterkt met onze landgenoten Gijs Van Hoecke en Stan Dewulf en de olympische kampioen nam ook zijn maatje van CCC, Michael Schär, mee. Lawrence Naesen bleef bij de ploeg, voor Stijn Vandenbergh was geen plek meer. Silvan Dillier, tweede in Parijs-Roubaix van 2018, koos voor het Alpecin-Fenix, het team van Mathieu van der Poel.

Ook in de Ardense klassiekers staat het team sterk met de revelatie van afgelopen seizoen Benoît Cosnefroy, tweede in de Waalse Pijl en derde in de Brabantse Pijl, en nieuwe kopman Bob Jüngels die Luik-Bastenaken-Luik won in 2018, maar ook goed uit de voeten kan in de Vlaamse klassiekers met winst in Kuurne-Brussel-Kuurne, een derde plek in Dwars door Vlaanderen en vijfde stek in de E3 Harelbeke, allen in 2019.

De aankondiging:

 ©  Vincent Curutchet

 ©  Vincent Curutchet

 ©  Vincent Curutchet

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer