Boris Johnson
Volledig scherm
Boris Johnson © AFP

Boris Johnson legt bal in het kamp van de EU: “Wij hopen dat onze Europese vrienden redelijk blijven en zelf een aanbod doen”

Volgens Europees hoofdonderhandelaar voor de brexit Michel Barnier resten er nog maar "enkele bruikbare uren" om een handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie te sluiten. “Het moment van de waarheid” is aangebroken, aldus Barnier. De Britse premier Boris Johnson legt de bal in het kamp van de EU: “Wij hopen dat onze Europese vrienden redelijk blijven en zelf een aanbod doen. Dat is feitelijk waar we nu staan.” 

20 reacties

  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Eigenlijk is het absurb dat Europa de enige tegenspeler is voor de handelsakkoorden van de Britten. Europa had de lidstaten hierin de vrijheid moeten laten. De belangen van onze vissers zijn bvb niet de belangen van de Hongaren. De Vlaamse reders hadden heel zeker betere resultaten inzake visserij behaald dan Europa.. En dat is nu juist dat de Britten hadden gehoopt. Maat dat mogen wij niet weten.
  • Jan Hevert

    3 jaar geleden
    Multinationals die vrij hun goederen en diensten willen verkopen op de EU-markt, die moeten aan een aantal regels voldoen. Idealiter omhelsen die regels: minimum belasting; minimum sociale regels (zoals minimumloon, arbeidsduur, ...) en minimale klimaat- en milieuregels. De Britten hebben op dat vlak steeds dwars gelegen. Sedert de Britten geen politieke invloed meer hebben in de EU, maakt de EU enorme vooruitgang op dit vlak! Doe zo voort!
  • monique bolen

    3 jaar geleden
    hans voet, ik had nog geen uur geleden een gesprek met mijn dochter die in GB woont, haar woorden de Britten halen veel van hun vis uit het noorden hun geliefde cod (kabbeljouw) komt inderdaad uit territoriale wateren sommigen beseffen nog niet wat hen zal overkomen.
  • hans voet

    3 jaar geleden
    Probleem met visserij in territoriale UK wateren ? De UK vist hun geliefde "cod" in territoriale wateren van IJsland. 😉
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Niemand verbiedt hen dat ze hun eigen wetten maken en controleren. Maar als ze handel willen drijven met ons dan moeten hun producten aan de normen en voorwaarden van onze wetten voldoen en moet de EU het recht hebben haar eigen wetgeving te controleren en handhaven.