Bij dit conceptmodel ID Vizzion, dat in 2018 werd voorgesteld, mikte men op 665 kilometer actieradius. Dat zou nu verhoogd zijn naar 700 kilometer.
Volledig scherm
Bij dit conceptmodel ID Vizzion, dat in 2018 werd voorgesteld, mikte men op 665 kilometer actieradius. Dat zou nu verhoogd zijn naar 700 kilometer. © reuters

Volkswagen: “Nieuwe elektrische sedan krijgt actieradius van 700 kilometer”

Volkswagen mikt voor zijn elektrische sedan, die naar verwachting tussen 2022 en 2023 op de markt verschijnt, op een actieradius van 700 kilometer. Dat zeggen ingenieurs van het merk in vakblad Automotive News Europe. Dat cijfer ligt hoger dan de verwachte actieradius die Volkswagen in 2018 opgaf bij de onthulling van het conceptmodel ID Vizzion.

51 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Noorwegen 60% E http://wagens.Er wordt ook nergens zo weinig gereden als daar en om de 200 km aan de laadpaal gaan hangen is in een land geen probleem die niet afhankelijk is van de stroomproductie van andere landen,daarbij komt nog dat de E wagen aldaar voor een groot deel bekostigd wordt door de staat.Daar hebben ze ook amper woon werk verkeer.Feit is dat de radius halveert bij koude.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    In Noorwegen is 60% van de verkochte auto’s elektrisch en worden vanaf 2025 zelfs geen brandstofwagens meer verkocht. Nochtans vriest het nergens zo hard als daar.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @Pieter Van den Berge,juist ,bij testen met koude temperaturen is inderdaad gebleken dat de radius zelf tot de helft gereduceerd wordt.Moest men bij ons echte winters kennen met vriestemperaturen van -5 en meer zou nogal een zooitje worden in de http://winter.Men kan nu eenmaal bij koud weer de verbruikers niet uitschakelen die je voorruit vrij houden(of je ziet niks) en de verwarming.
  • Paul Broeckx

    3 jaar geleden
    Als het niet vriest...
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Denk niet dat schroevendraaiers een battery management software hebben zoals EV. Alle constructeurs geven minstens 8 jaar garantie op de batterij, zegt genoeg.