Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB).
Volledig scherm
PREMIUM
Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB). © Photo News

Professor Devroey blijft kritisch wachten op verstrengingen: “Deze halve lockdown is veel erger dan een harde lockdown”

De cijfers blijven stijgen, maar strengere maatregelen blijven uit. Spijtig, vindt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB), die feller dan ooit pleit voor een korte strenge lockdown. "We spelen met de levens van mensen." Dit is waarom het volgens hem niet enkel noodzakelijk is om het land terug stil te leggen, maar het nu ook het ideale moment is om dat te doen.

151 reacties

  • Kritof Torfs

    3 jaar geleden
    Zet de overheid eens in locdouwn met loonverlies, zal rap gedaan zijn. Bij mijn weten is de overheid niet essentieel.
  • Toshak

    3 jaar geleden
    Joske Vermeulen, ik ben volledig akkoord met u behalve wat de reissector betreft Of de beelden nog niet gezien van de luchthavens Zaventem en Charleroi? Dikke rijen met opeengepakte passagiers zonder social distancing en velen zonder mondmasker en dit wordt allemaal door de vingers gezien en met de mantel der liefde door onze overheid bedekt.
  • Patrick Rasschaert

    3 jaar geleden
    Als je veel geld hebt is het maar al te gemakkelijk een ander het leven zuur te maken. Zelf kunnen ze verder genieten en doen alsof er niets gebeurd is.
  • Willy Braeckman

    3 jaar geleden
    Met sanitaire maatregelen kan men dit virus niet meer beheersen, daarvoor is het al teveel verspreid. Alle hoop is op het vaccin, en maar wachten om te beginnen elke dag zijn wel 100 sterfgevallen
  • wil baken

    3 jaar geleden
    Hoe jezelf op het zageman. Heel die lockdown is waanzin en contra productief.