Sinds zondagnacht is de haven van Dover gesloten voor al het vertrekkende verkeer.
Volledig scherm
Sinds zondagnacht is de haven van Dover gesloten voor al het vertrekkende verkeer. © EPA

Chaos dreigt in Verenigd Koninkrijk: druk op vrachtverkeer neemt toe, vrees voor voedseltekorten

Er komt de komende uren een “stevig gezondheidsprotocol”, zodat het vrachtverkeer uit Groot-Brittannië naar Frankrijk kan hervatten. Dat heeft de Franse minister van Transport Jean-Baptiste Djebbari aangekondigd. De prioriteit van Frankrijk is “onze burgers beschermen”, aldus Djebbari op Twitter.  Door de combinatie van de nieuwe, meer besmettelijke variant van het coronavirus én de nakende brexit is het Verenigd Koninkrijk geïsoleerd geraakt. Het vliegverkeer ligt wereldwijd aan banden en zo goed als al het vrachtverkeer is tot stilstand gekomen. Daardoor is er vrees voor voedseltekorten.

165 reacties

  • Eddy Vermeulen

    3 jaar geleden
    Als er nu al voedseltekorten zijn dan weten ze in het VK niet wat hun te wachten staat bij een brexit. De Britse vissers willen een brexit zonder akkoord zodat ze de visrijke wateren voor hun alleen hebben. Egoïsme ten top. Het Britse volk heeft tijdens het referendum gestemt, niet wetende waarvoor. Iets wat wel vaker gebeurd, ook in België.
  • Jean-Paul Peelos

    3 jaar geleden
    Die virus variant komt wel precies op tijd om de druk op het UK op te voeren.
  • Frans Denissen

    3 jaar geleden
    Triestig natuurlijk voor de working class Britten die zich hebben laten verleiden en misleiden door de leugens van Johnson, Cummings en een clown zoals Nigel Farage en die al de dag zelf na het referendum door deze laatsten in hun gezicht werden uitgelachen.
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    Laat die Britten maar lekker op hun eiland zitten. Ze gaan hun zeven magere jaren tegemoet. Hun economie en volksgezondheid wordt meteen een goede test. Hun pond zakt, alles wordt duurder, hun uitvoer valt stil, hun grote bedrijven zoeken een nieuw hoofdkantoor in Europa. En dat allemaal omdat enkele oude knarren dachten ze beter zijn dan de rest.
  • pipo de clown

    3 jaar geleden
    Zet enkel de trailers op transport want deze zijn universeel en zo blijft de werkgelegenheid van alle truckers ook gelijk. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Afkoppelen en oppikken noemen ze dat.