Passagiers op Brussels Airport, ter illustratie.
Volledig scherm
Passagiers op Brussels Airport, ter illustratie. © vincent duterne / photo news

België verlengt inreisverbod voor Verenigd Koninkrijk met 24 uur, reizen vanuit Zuid-Afrika blijft voorlopig mogelijk

De federale regering gaat het verbod op alle passagiersvervoer met het Verenigd Koninkrijk met 24 uur verlengen, zo is maandag vernomen in regeringskringen. Vrachtverkeer blijft wel mogelijk. Er is ook een inreisverbod voor Zuid-Afrika besproken, waar ook een besmettelijker variant van het coronavirus zou rondwaren, maar dat komt er voorlopig niet.

16 reacties

  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Iedereen kan België nog steeds binnen zonder enige vorm van (medische) controle. Moesten de grenzen vanaf het begin van de coronacrisis bewaakt geworden zijn, waren er zonder enige twijfel minder besmettingen en overlijdens geweest, want iedereen weet dat er veel mensen terugkomen uit besmette gebieden. Waarom deden deze en de vorige regering dat niet? Dit is en blijft dweilen met de kraan wijd open!
  • Franky Schoonvliet

    3 jaar geleden
    Voor 24 uur is dit een grap minstens voor minimum 4 weken.
  • Ricci Latte

    3 jaar geleden
    Minstens 3 weken dicht en... ook de vrachtwagenchauffeurs zelf mogen er niet door. Hoeveel chauffeurs passeren normaal de grens met het VK denk je? Zowel van- als naar... Zielig hoe België zich weer voordoet als de beste van de klas, door maatregelen die geen enkel boerengezondverstand kan verklaren kleuren we straks weer bloed en bloedrood, en veranderd ons statuut in de top, maar van de doden en besmette personen. Deze regering had meer troeven en lef dacht ik, maar het komt er weeral niet uit
  • Pat Dekarvel

    3 jaar geleden
    Is het de bedoeling om iedere dag uren te liggen vergaderen en dan een reisverbod met 24uren te verlengen. Hebben jullie echt niets anders te doen. De minister van binnenlandse zaken doet zijn zegje, die van volksgezondheid, het kernkabinet, de premier. Kunnen ze nu echt niet aan één touw trekken en één persoon die zegt hoe het moet.
  • guido verlinden

    3 jaar geleden
    Doe het voor een maand .