AP
Volledig scherm
© AP

Boris Johnson stelt bevolking gerust nu wordt gevreesd voor voedseltekorten

Nu in het Verenigd Koninkrijk een variant van het coronavirus rondwaart die nog besmettelijker lijkt, houden verscheidene landen - waaronder ook België - hun grenzen dicht voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een persconferentie probeerde de Britse premier Boris Johnson de inwoners van zijn land gerust te stellen, nu er wordt gevreesd bevoorradingsproblemen.

15 reacties

  • Geert Peeters

    3 jaar geleden
    De EU clowns maken van de gelegenheid (variant corona) ge(mis-)bruik om de Engelsen reeds in het verdomhoekje te duwen. Ze staan er sowieso niet voor de Engelsen. Veel rijken uit Londen hebben hun biezen al gepakt.
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Christine Laevers, lol, jij denkt dat elke Londenaar zijn eigen dak van x are heeft? Denk eens na, ze hebben geen supply chain, ze hebben niet het juiste klimaat om een gans jaar door producten te voorzien en ze kunnen nooit tegen eenzelfde prijs produceren als in het buitenland dus alles wordt sowieso duurder. Aanpassingen in voedingsindustrie doe je niet op 1 2 3 en vergen overheidssubsidies. Ze hadden 8 jaar om zich voor te bereiden, ze hebben NIETS gedaan.
  • George Verbeek

    3 jaar geleden
    Maar dat was toch net wat ze wilden? Zonder Europa verder.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Luxevoedseltekorten zeker. Op die Londense daken kunnen ze tonnen groenten kweken. Maar dan wel de handen uit de mouwen steken, hé. Kort circuit ... nooit van gehoord ? De lente staat trouwens bijna voor de deur.
  • johan fransaert

    3 jaar geleden
    dit soort toestanden heeft onze westerse maatschappij geheel aan zichzelf te danken door steeds weer het moet goedkoper in plaats van op zijn minst voedselproductie zoveel mogelijk in eigen land te houden zodat je niet totaal afhankelijk bent van lange aanvoerketens.