Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Buitenlandse investeringen in Vlaanderen met een derde gedaald

Tijdens de eerste helft van dit jaar deden 90 buitenlandse bedrijven een investering in Vlaanderen, goed voor 1.898 bijkomende jobs en een bijbehorend investeringsbedrag van 1,8 miljard euro. Dat is een derde minder dan een jaar eerder. Tussen januari en juni 2019 werden er 131 buitenlandse investeringen geteld. Die gingen gepaard met 2.660 nieuwe jobs en een bedrag van 3,84 miljard euro.

8 reacties

  • jan geens

    3 jaar geleden
    snel digitaliseren ; kunnen we nog sneller in het buitenland kopen ..
  • Marcel Willems

    3 jaar geleden
    Ik zou ook niet meer hier investeren met wirwar van regels die voor ieder gewest verschillen In Wallonie is er nog plats en beschikbaar peersoneel die ook minder kosten dan in Vlaanderen.Maar begrijpelijk dat Nederland boven komt als men wil investeren ..Wanneer gaan ze hier begrijpen dat we naar een unitaiir Belgie terug moeten om onze welvaart te behouden .De taal speelt voor een buitenlander geen rol
  • Farid Azuzzi

    3 jaar geleden
    zeer goede zaak voor het milieu !!
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    allé, dus weeral pech... ook dat zal de schuld van Corona zijn.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    We moeten niet met elkaar gaan concurreren tot we afgezakt zijn naar het niveau van een ontwikkelingsland. Nederland speelt het spel niet altijd eerlijk. Is ook een fiscaal paradijs voor buitenlandse bedrijven. Er zouden veralgemeende EU regels moeten komen die in heel de EU gelden en die zorgen voor gelijke en eerlijke concurrentie, Annie Broeckx.