©  Photo News

Mathieu van der Poel soleert naar de zege in Essen, Quinten Hermans tweede

Mathieu Van der Poel heeft zijn derde zege dit crossseizoen geboekt. De Nederlandse wereldkampioen was in Essen te sterk en kwam solo over de streep. Na vijf ronden schudde hij zijn kompanen Quinten Hermans en Laurens Sweeck af. Net als in 2017 ging Van der Poel zo aan de haal met de zegebloemen in Essen. Looienaar Hermans eindigde tweede, Tom Pidcock werd derde.

LEES OOK. Balen voor Mathieu van der Poel want NK veldrijden gaat (voorlopig) niet door: “Niets aan te doen zeker?”

Belgisch kampioen Laurens Sweeck ging het beste van start en dook als eerste het veld in. Sweeck won in 2018 in Essen en kreeg vooraan het gezelschap van Quinten Hermans, de winnaar van vorig jaar.

Langzaam maar zeker reed Mathieu Van der Poel het gat met de twee leiders dicht. Ook Tom Pidcock kon vooraan aansluiten, maar de Brit kwam nooit in aanmerking voor de overwinning en verloor snel terrein door een slipper.

In de vijfde ronde zag Van der Poel dan zijn moment gekomen. De wereldkampioen versnelde en liet Hermans en Sweeck achter zich. Het duo kreeg het gat niet meer dicht. Sweeck moest daarna de rol nog lossen door een lekke voorband. Zo finishte Hermans tweede na een ontketende Van der Poel. Pidcock profiteerde van de pech van Sweeck en reed naar de derde plaats.

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel

2. Quinten Hermans

3. Tom Pidcock

4. Laurens Sweeck

5. Toon Aerts

6. Felipe Orts LLoret

7. Ryan Kamp

8. Jim Aernouts

9. Nicolas Cleppe

10. Ben Turner

Quinten Hermans (links) en Laurens Sweeck (rechts). ©  BELGA

 vva, tomas

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer