Zuhal Demir.
Volledig scherm
Zuhal Demir. © Photo News

Vlaanderen trekt 26,9 miljoen euro uit voor strijd tegen droogte

De eerste lokale projecten van de zogenaamde Blue Deal kunnen starten. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA). Met het initiatief wil de Vlaamse regering de strijd tegen droogte en waterschaarste opvoeren. De schop gaat in de grond voor 69 lokale projecten. Er is een totale investering van 26,9 miljoen euro voorzien. 

41 reacties

  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Het waterpeil was zo goed als op peil een paar weken geleden, nu beginnen ze weer te zagen dat er geen water genoeg is . Dan nog niet te spreken hoeveel ondergrondse waterbreuken er zijn en de grote hoeveelheid drinkwater dat er daardoor verloren gaat !
  • Jef Klabas

    3 jaar geleden
    De oorzaak overbevolking? Dan zwijgen ze in alle talen ...liever massa's geld uitgeven dan het probleem bij de wortel aanpakken!
  • luc meeus

    3 jaar geleden
    Lees ik hier vandaag, 3 mei 2021, dat het bij droogtes verboden wordt om zwembadjes (verkleinwoord) te vullen. Grote zwembaden, voor de rijken, mag blijkbaar wel nog.
  • norbert Vandendriessche

    3 jaar geleden
    Eerst gaan ze alle waterlopen rechttrekken, landbouwgronden irrigeren voor snellere waterafvoer, Debiet van afvoersluizen vergroten, water afvoeren via riolen naar waterzuiveringsstations om het nadien terug in de riolen te lozen. Maar het zal wel aan het verharden liggen (bebouwing, industrie en wegen, goed voor 25% van de oppervlakte, rest is bos 15% en landbouw 60%) Goed bezig zou ik zeggen.
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Het is makkelijk geld uit te trekken en weg te geven, echter nooit is er een plan achter of enige opvolging. Het geld is weg en niets is gerealiseerd dat de burger enig nut brengt. Dit is zo al jaren aan de gang. Pure verspilling.