Schade lijkt mee te vallen voor Eli Iserbyt na zware valpartij in Heusden-Zolder

Brute pech voor Eli Iserbyt op tweede kerstdag. De Europese kampioen kwam tijdens de Wereldbekermanche in Heusden-Zolder lelijk ten val en moest daardoor de strijd staken. Iserbyt werd van het parcours gedragen en afgevoerd met een ziekenwagen. Er werd gevreesd voor een elleboogbreuk, maar Iserbyts team Pauwels Sauzen-Bingoal liet zaterdagavond weten dat er alvast geen breuken gevonden zijn.

LEES OOK.Mathieu van der Poel knalt onbedreigd naar zege in Heusden-Zolder na lekke band Wout van Aert, Eli Iserbyt komt zwaar ten val

Bij de valpartij - die buiten beeld gebeurde - was de rechterelleboog van de Bavikhovenaar geraakt. Volgens de eerste berichten van de wedstrijddokter was er vrees voor een elleboogbreuk. Iserbyt werd na de val afgevoerd met een ambulance, maar in het ziekenhuis van Heusden-Zolder bleek de Europese kampioen niks gebroken te hebben. Dat nieuws werd bevestigd door zijn ploeg.

Iserbyt zal door de val wel de Wereldbekermanche in Dendermonde zondag missen, over verdere aanpassingen aan zijn programma is het nog wachten op de bijkomende onderzoeken. Die zullen maandag plaatsvinden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bondscoach Sven Vanthourenhout zag het ongeval gebeuren. “Eli raakte een nadarhek en daarbij maakte zijn elleboog een rare beweging. Hij had enorm veel pijn en had ook moeite om bij bewustzijn te blijven. Hij lag ook op de koude grond, dus we probeerden hem warm te houden. We hebben hem ook van het terrein weggehaald, want de koers gaat natuurlijk gewoon door.”

Ook Mario De Clercq zag het ongeval gebeuren: hij droeg zijn pupil daarna van het parcours. “Ik denk dat hij met zijn pedaal het hek raakte en daarna met de elleboog tussen twee nadars bleef hangen.”

Voor Iserbyt is zijn opgave in Heusden-Zolder een stevige streep door de rekening wat de Superprestige betreft. Hij speelde door zijn opgave de leidersplaats kwijt aan Toon Aerts. Enkel de Noordzeecross in Middelkerke staat hierna nog op het programma: Iserbyt heeft nu een achterstand van 5 punten op de Rijkevorselnaar.

 Sam Varewyck

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden