© DBA

© Koen Bauters

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Duizend dj’s op affiche Tomorrowland, eigen podium voor Netsky

De zomer is nog veraf, maar Tomorrowland zit al in volle voorbereiding voor haar dertiende editie. Die wordt net als in 2014 verdeeld over twee feestweekends op De Schorre in Boom. Donderdag lichtte het festival al een tipje van de sluier op: onder de slogan Amicorum Spectaculum moet Tomorrowland 2017 een “smeltkroes van genres, vernieuwing en diversiteit” worden.

dvg

“Diversiteit staat dit jaar inderdaad meer dan vorige jaren centraal”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. “En dat bedoelen we naast de samenhorigheid ook letterlijk: we zetten in op veel meer stijlen en halen naast de grote namen ook meer beloftevolle dj’s uit binnen- en buitenland naar hier. Over de twee weekends zullen meer dan duizend artiesten passeren, een absoluut record.” Ter vergelijking: vorig jaar stonden er zo’n 450 dj’s op de affiche.

“We hebben dit jaar dan ook zestien podia”, aldus Wilmsen. “Die worden ingevuld door verschillende hosts, die bevriende dj’s uitnodigen. Zo wou Lost Frequencies zelf graag weer een eigen line-up samenstellen, krijgen Dimitri Vegas & Like Mike een tweede podium waar jonge talenten hun ding mogen doen en zijn grote namen als Afrojack, Martin Garrix en Armin Van Buuren er opnieuw bij.”

Landgenoten overheersen

Voor het eerst krijgt ook onze vaderlandse dj-trots Netsky een eigen podium. “Boris (Daenen, nvdr.) stond hier in 2010 voor het eerst, in een kleine tent”, vertelt Wilmsen. “De tweede keer was dat al op het hoofdpodium. Dus nu geven we hem gewoon een eigen stage. Hij verdient dat, net als de andere Belgen op onze affiche.”

De landgenoten heersen inderdaad op Tomorrowland 2017. Naast vaste waarden als I Love The 90’s en The Sound of Belgium en lokale nieuwkomers als Krankenhaus duikt ook een oude bekende op: I Love Techno. “Eén van de fundamenten van de Belgische technoscène. Van beide kanten was er veel interesse om iets samen te doen, dus is dit dubbel feestweekend het ideale moment om I Love Techno terug naar België te halen.”

De ticketverkoop start op 28 januari. Omdat alle kaarten vorige jaren in een mum van tijd de deur uitvlogen, is ook nu op voorhand registreren verplicht. Meer info op www.tomorrowland.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER