Twee dagen na begrafenis van dochter verliest 90-jarige man ook zijn huis

© mye

Amper twee dagen na de begrafenis van zijn inwonende dochter Carine (60) brandde het huis van Jeroom Vanhecke (90) aan de Langenakker volledig uit.

Erwin Mynsberghe en Matthias Colpaert

Carine Vanhecke stierf op 10 januari aan longkanker en werd dinsdag begraven. “Carine was een prachtige dochter, die altijd bij mij heeft gewoond. Ze stond altijd klaar om de mensen te helpen. Ze zorgde zo goed voor mij en nu ben ik haar kwijt”, snikt Jeroom.

Woensdagnacht brak brand uit in zijn huis, dat hij jarenlang deelde met zijn dochter. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een schoorsteenbrand.

“Ik werd wakker omstreeks 2 uur ‘s nachts omdat er hout van het plafond naar beneden viel op de gelijkvloerse verdieping, waar ik slaap”, zegt Jeroom.

Jeroom belde onmiddellijk de brandweer, maar bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen al uit de vensters en deuren, er viel bijna niks meer te redden. De brandweer trof de kranige negentiger aan in de keuken, die van de vlammen gespaard bleef. “Ik heb nog vlug de rouwprentjes en -brieven van mijn dochter kunnen meepakken, anders waren die ook in vlammen opgegaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen