© EPA

© EPA

thumbnail: null
thumbnail: null

AUSTRALIAN OPEN. Vintage Federer maakt indruk, ook Murray vlot door

Andy Murray verspilde geen tijd op de Australian Open om door te stoten naar de vierde ronde. De nummer één van de wereld klopte de Amerikaan Sam Querrey in drie sets: 6-4, 6-2 en 6-4 in minder dan twee uur. In de vierde ronde wacht de clash met de Duitser Mischa Zverev. In de slotmatch van vrijdag kreeg het publiek de allerbeste Roger Federer te zien. De Zwitser overklaste het tiende reekshoofd Tomas Berdych met 6-2, 6-4 en 6-4.

vml

De nummer een van de wereld haalde het in de derde ronde in drie sets van de Amerikaan Sam Querrey (ATP 32): 6-4, 6-2 en opnieuw 6-4. Andy Murray had bovendien geen last meer van zijn enkel, die hij eerder deze week had omgeslagen in zijn wedstrijd tegen de Rus Andrey Rublev. "In het begin van de wedstrijd voelde ik het wel nog, maar het verbeterde naargelang de wedstrijd vorderde", aldus Murray. In de achtste finales neemt de Schot het op tegen de Duitser Mischa Zverev (ATP 24). Na de uitschakeling van de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP 2) is Murray de topfavoriet op het hardcourt in Melbourne. Hij speelde er al vijf keer de finale, maar kon nog nooit het grandslamtoernooi op zijn erelijst schrijven.

Roger Federer herinnerde er vrijdagavond iedereen nog eens aan dat hij ook na een lange afwezigheid zijn allerbeste niveau kan halen. De Zwitserse klasbak stonden maanden aan de kant met een knieblessure en begon pas als zeventiende reekshoofd aan de Australian Open. Daarom kwam de viervoudig toernooiwinnaar in zijn derde ronde al Tomas Berdych tegen. Maar het tiende reekshoofd was geen partij voor de 35-jarige Federer, die de toeschouwers een masterclass tennis gaf. Na amper 90 minuten stond een droge 6-2, 6-4 en 6-4 op het scorebord. In de volgende ronde wacht Kei Nishikori. De Japanner is gewaarschuwd. Nishikori was in zijn derde ronde in drie sets (drie keer 6-4) te sterk voor de Slovaak Lukas Lacko (ATP 121).

De Zwitser Stan Wawrinka (ATP 4) had heel wat meer moeite om voorbij de Serviër Viktor Troicki (ATP 35) te geraken. Uiteindelijk haalde Wawrinka het na vier sets in 3-6, 6-2, 6-2 en 7-6 (9/7). Bij de laatste zestien wacht de Italiaan Andreas Seppi, de nummer 89 van de wereld, die in de derde ronde Steve Darcis uitschakelde.

© EPA

Jo-Wilfried Tsonga had heel wat moeite met de Amerikaan Jack Sock: 7-6 (4), 7-5, 6-7(8) en 6-3 na drie uur en 33 minuten.

© Photo News

Kerber stoot door, Bouchard moet koffers pakken

Bij de vrouwen plaatste de Duitse Angelique Kerber zich zonder al te veel moeite voor de achtste finales. In de derde ronde kegelde de nummer een van de wereld de Tsjechische Krystina Pliskova (WTA 58) in twee korte sets (6-0 en 6-4 na 55 minuten) uit het toernooi.

© EPA

In de achtste finales staat het topreekshoofd in Melbourne tegenover de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA 35), die de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 47) versloeg in drie sets (6-4, 3-6 en 7-5.

© Photo News

Ook de Russische meisjes mochten vieren: Svetlana Kuznetsova klopte Jelena Jankovic (6-4, 5-7 en 9-7) en Anastasia Pavlyuchenkova was te sterk voor Elina Svitolina (7-5, 4-6 en 6-3)

(later meer)

Bekijk hier alle uitslagen op de Australian Open!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer