Stad Beringen
Volledig scherm
© Stad Beringen

Verschillende sectoren vrezen moeilijke heropstart na kerstvakantie door verstrengde quarantaineregels: “Dit hadden wij graag vroeger geweten”

Op de valreep kondigde het Overlegcomité gisteren aan dat er strengere regels komen voor Belgen die terugkeren uit het buitenland. Voortaan is quarantaine verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone, en wordt een coronatest verplicht op dag één en dag zeven na terugkeer. Ondernemersorganisatie UNIZO vrees voor een grote impact van deze verstrengde regels op hun heropstart na de kerstvakantie. “Wij zijn niet tegen de maatregel, maar dit hadden bedrijven graag vroeger geweten”, klinkt het. 

68 reacties

  • Eddy Jans

    3 jaar geleden
    Voor sommige sectoren is het "eigen schuld dikke bult" . Het grote geldgewin door enkel met buitenlandse arbeidskrachten te werken krijgt een deuk. Er was en is een negatief reisverbod.
  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Voor de werkgevers is het weeral het ergste als het personeel dat op reis geweest is in qaurantaine moet begint maar met werk te plannen he wie is er en wie niet? ze hebben het ook al zo moeilijk met al dat ouderschapsverlof, dat zijn ook allemaal verlofdagen die vroeger niet bestonden en alles lukte ook zelfs beter dan nu. De regering had gewoon verbod moeten geven om op reis te gaan ,ik ben van het principe als uwe baas zijne kost goed verdient dan verdient ge zelf ook goed.
  • Annick Janssens

    3 jaar geleden
    Waarom valt iedereen nu uit de lucht. Sinds de zomer moet men verplicht in quarantaine + een test als men van een rode zone terug komt ... Dus iedereen die toch vertrekt weet wat de gevolgen zijn. Dat niet de werkgever, niet de staat voor de quarantaine opdraait, is niet meer dan normaal. Wat de buitenlandse werknemers betreft, geldt hetzelfde. Iedereen wil met zijn familie vieren, maar de regels gelden voor iedereen.
  • Patrick De pauw

    3 jaar geleden
    De landen waren in het rood gekleurd dus wisten den meeste wel dat dit ging moeten zijn en gelukkig zegt de RVA geen steun toe voor wie in quarantaine moet te gemakkelijk anders om toch maar in quarantaine te moeten de buitenlanders betalen hier geen sociale zekerheid dus pech extra vakantie in België verder zetten dan en misschien de bazen hun lonen blijven uitbetalen die moesten toch geen sociale zekerheid betalen voor hen dus afdokken maar anders verhongeren maar zeker het werd tijd
  • Eric Leysen

    3 jaar geleden
    De meeste mensen zijn niét op vakantie gegaan, er zullen minder of geen problemen zijn dan verwacht. Waarom er hier altijd moet gepanikeerd worden op voorhand is me een raadsel.