Reizigers op Brussels Airport
Volledig scherm
Reizigers op Brussels Airport © vincent duterne / photo news

Kerstvakantie is bijna ten einde: dit moet je doen wanneer je terugkeert uit buitenland

De kerstvakantie is bijna afgelopen. Heel wat Belgen zullen uit het buitenland terugkeren. Quarantaine is verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone. Maar wat wordt daarnaast nog meer verwacht van terugkerende landgenoten? Een overzicht.

46 reacties

  • André Van Laethem

    3 jaar geleden
    De naievelingen worden gecontroleerd, de rest loopt gewoon weg Wil de regering serieus genomen worden,moeten ze schoon schip maken en eerst alle deelregeringen afschaffen.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Moraal van het verhaal: door de lakse houding van onze regeringen en het niet durven verbieden en verplichten, kunnen er vele extra besmettingen binnenkomen, met alle gekende gevolgen van dien. In andere landen zijn de grenzen reeds dicht sinds maart vorig jaar, en komt men er niet binnen na quarantaine aan de grens (op eigen kosten!) en met een negatieve test! Rara waar de minste besmettingen binnenkomen?
  • Hugo COOLSAET

    3 jaar geleden
    Men is nu de vakanties voor het krokusverlof aan het plannen. Wanneer gaat men hier beslissingen nemen? Eén dag na het vertrek van iedereen?
  • Alfred LEEMANS

    3 jaar geleden
    Voor de zoveelste keer blijft deze regering achter de feiten aanlopen. Het wettelijke kader voor het opvolgen van de quarantaine moest reeds maanden geleden geregeld zijn. Ook deze minister van Binnenlandse Zaken brengt veel bla bla op TV maar haar daden stellen teleur.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Foert !
  1. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”
  2. Hanne (29) krijgt boete voor gsm-gebruik achter het stuur in La Louviere: “Maar ik zat op dat moment op een schaatspiste in Liedekerke”
    PREMIUM

    Hanne (29) krijgt boete voor gsm-ge­bruik achter het stuur in La Louviere: “Maar ik zat op dat moment op een schaatspis­te in Liedekerke”

    Hanne Mignon (29) uit Kerksken moet een boete betalen van maar liefst 184 euro nadat ze betrapt werd op het gebruik van de gsm achter het stuur in La Louvière. Alleen is de 29-jarige vrouw helemaal niet in La Louvière geweest, en al zeker niet haar wagen. Wat het allemaal nog mysterieuzer maakt, is dat de nummerplaat en zelfs het type voertuig op de boete óók overeenkomen. “Een volkomen raadsel", zegt Hanne. En de reactie van de procureur had Hanne al helemaal niet verwacht.
    Haaltert