AFP
Volledig scherm
© AFP

LIVE. Al 300 testen zaterdag in Brussel-Zuid - Nieuw recordaantal nieuwe besmettingen in Verenigd Koninkrijk

Voor Belgen die terugkeren uit het buitenland is quarantaine voortaan verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone, en wordt een coronatest verplicht op dag één en dag zeven na terugkeer. Voorts komen er ook extra controles op deze maatregelen. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.

19 reacties

  • Danny Verhoeven

    3 jaar geleden
    Gewoon roaming info gebruiken
  • Luc Verstraelen

    3 jaar geleden
    Gepensioneerde verpleegers(sters) vragen om tegen een redelijke vergoeding de vaccins te geven. Dan zijn er mijn inziens voldoende mensen die een vaccin kunnen zetten.Maar het probleem zal zijn dat er gewoon te weinig vaccins beschikbaar zijn.Daar moest de federale regering en Europa voor zorgen maar beide instanties zijn onbekwaam en dat wordt al 10 maanden bewezen.
  • Martin Maebe

    3 jaar geleden
    @gilberte Vergaelen: Uw negatieve reactie is ergens begrijpbaar, doch wat kort door de bocht. In het VK vaccineren ze "dag en nacht" (sic) met het AstraZeneca vaccin. Een vaccin die de Europese testen nog niet doorstaan heeft en waarbij bijkomende data geëist . In Rusland wordt ook volop gevaccineerd. Met wat weten we niet. Kan evengoed met kattepis zijn. Geef mij dan maar het vaccin van Pfizer! Ik kan nog wat wachten.
  • gilberte Vergaelen

    3 jaar geleden
    In Rusland al meer dan 800.000 vaccinaties verricht. Hier nogabollen waarschijnlijk! We hebben een vriend die dokter is in een Londens ziekenhuis, dag en nacht vaccineren ze daar, kunnen ze dit hier niet??
  • Ronny Broeckx

    3 jaar geleden
    Ergens is het wraakroepend als je leest dat Pfizer in februari tot 100000 vaccins gaat leveren aan ons land terwijl in andere landen al honderdduizenden hun eerste spuitje hebben gehad .Onze regering stond waarschijnlijk op de laatste plaats in de rij omdat ze nog aan het bekvechten waren over welke minister van welk gewest ze gingen sturen . Natuurlijk zal er ook over gepraat zijn welke weg zijn chauffeur moest volgen want ieder gewest moest doorkruist worden .