Een coronatestlocatie op het internationale vliegveld van Los Angeles.
Volledig scherm
Een coronatestlocatie op het internationale vliegveld van Los Angeles. © AFP

LIVE. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen daalt 31 procent in België - VS en Verenigd Koninkrijk vestigen juist nieuwe dagrecords

Voor Belgen die terugkeren uit het buitenland is quarantaine voortaan verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone, en wordt een coronatest verplicht op dag één en dag zeven na terugkeer. Voorts komen er ook extra controles op deze maatregelen. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.

16 reacties

  • lucien lemahieu

    3 jaar geleden
    ha,ha, ik heb het beste vaccin en dat is een efficiënt immuunsysteem, haha.
  • Magda De Munck

    3 jaar geleden
    Ze gaan de grens met Nederland pas sluiten als het kalf verdronken, zoals altijd. Als het Brits virus in Belgisch Limburg wordt verspreid is het hek van de dam voor gans het land. En zo blijven we bezig.
  • Jef Denijs

    3 jaar geleden
    Zolang we de binnengrenzen niet sluiten krijgen we een effect van communicerende vaten. De scholen gaan ook weer open. Wacht maar tot begin februari.
  • bart vansteenkiste

    3 jaar geleden
    in belgie roepen ze altijd hard van achter de zijlijn , maar de werkelijkheid zal uw ogen nogmaals openen dit jaar hoe klein u bent , als ze in brugge voor 14 dagen corona stop afkondigen dan is een teken dat alle bedden volzet staan. de cijfers redelijk goed , wacht maar eens af , zelfs met het vaccin in u zal ik u zeggen zullen mensen nog besmet raken , en we gaan eens spreken na juni 2021 wie er gelijk zal hebben. zowel in 2020 en 2021 gaan veel zelfstandigen hun droom zien uit éénspatten
  • Etienne Callebout

    3 jaar geleden
    Niemand staat er bij stil dat er tekorten zullen optreden om het vaccin te produceren .te beginnen met de flaconnetjes ,naalden ,spuiten miljarden moeten er geproduceerd worden er voor .Dan nog op tijd bevoorraden .Het vaccin van het zelfde laken een broek er zal een te kort komenden van producten om het serum te maken en de dosissen moeten juist zijn .Daar om zullen de Staten en landen die het meest betalen vroeger en vlugger bevoorraad worden .zoals US en VK .Israël heeft reeds 1 ronde vol .