AP
Volledig scherm
© AP

Trump: “Aantal infecties en sterfgevallen overdreven”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag in een tweet de gerapporteerde omvang van de coronapandemie in zijn land "overdreven" genoemd. Hij had het ook opnieuw over het "China Virus" in plaats van coronavirus en zag ook hier weer "fake news". De stelling is hem op scherpe kritiek komen te staan van vooraanstaande gezondheidsfunctionarissen. 

32 reacties

  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Elke Amerikaan met covid ging bovendien dezelfde behandeling krijgen als hijzelf. Dat was allicht ook overdreven. (laat staan dat de extreem-evangelisten het zouden willen, hij krijg immers een medicijn op basis van foetale cellen) Een half miljoen Amerikanen zullen allicht het loodje leggen, met dank aan zijn enorm gevoel voor drama in het weigeren een mondmasker te dragen.
  • jack vandenhende

    3 jaar geleden
    De alwetendheid en vakkundigheid van de Trump aanhang is zo overweldigend , dat je er niet goed van word .
  • Fabrice Braccio

    3 jaar geleden
    Binnen 16 dagen gaat het nieuws een stuk saaier worden. Realistischer, maar veel saaier
  • Thomas Lambaerts

    3 jaar geleden
    inderdaad aantal doden in VS is overdreven, overdreven laag ingeschat vergeleken met hun oversterfte dit jaar. In september hadden ze volgens hun eigen bronnen al 350.000 oversterfte. en toen stond hun covid doden nog maar net over de 200.000
  • Patrik De Weirdt

    3 jaar geleden
    Niks nieuws onder de zon. Trump heeft steeds nieuws dat hem niet aanstond of waarover hij een andere mening had als "fake news" omschreven. Dankzij zijn falend corona-beleid zijn de cijfers in Amerika zo uit de hand gelopen en moeten ze nu reeds meer dan 350.000 doden betreuren.