Zonsondergang op Kuta Beach in Bali. Mensen moeten zich een weg banen door plastic.
Volledig scherm
Zonsondergang op Kuta Beach in Bali. Mensen moeten zich een weg banen door plastic. © EPA

IN BEELD. Amper toeristen op beroemde stranden van Bali, wel tonnen plastic afval

Er zijn bijna geen toeristen op de paradijselijke stranden van het Indonesische eiland Bali op dit moment. Wél plastic, plastic en nog eens plastic. Elke dag opnieuw spoelt er op de stranden tot wel 60 ton afval aan.

26 reacties

  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    Drink al twee jaar geen water meer uit plastiek flessen : " ons drinkwater is zeker niet slechter dan uit flessenwater waar zelfs meer resten van plastiek(fabricage) zitten " - ook eindelijk van dat gewicht sleuren af en de extra kosten - velen hebben gêne bij bezoek alleen kraantjeswater in huis te hebben , ons zoveelste luxe probleem , met grote aanslag op milieu .
  • pieter Van Ceunebroeck

    3 jaar geleden
    Zolang dat maar de helft van de wereldbol snapt dat plastic niet verteerbaar is, heeft het allemaal weinig zin. Zeker als je weet dat daar de bevolkingsaangroei exponentieel is en dat de andere helft een gigantische consumptiemaatschappij is. In tijden van Corona hadden ze een jaar de tijd om eens alles op te kuisen, maar ja dat brengt geen geld in het laadje... integendeel. Ook de politiek treft grote schuld: doen niks aan de overbevolking en stimuleert om te consumeren en te produceren
  • Jean-marie Van Doren

    3 jaar geleden
    In Thailand ook, veel plaatsen waar geen vuilkar komt buiten de steden, gewoon naast het huis smijten of opstoken in de berm voor je deur. Het meeste eten of streetfood word altijd in plastic zakjes of isomobakjes gedaan.
  • Bob VERSCHUEREN

    3 jaar geleden
    Ik bezocht vele jaren geleden ergens in Noord-India 'the plastic lake'. Het bleek een enorm meer waar je letterlijk geen halve cm water van zag doordat het vol plastic afval lag ! Dit kwam niet door toeristen maar wel door de lokale bevolking/overheid die al deze rommel schaamteloos met hele ladingen vrachtwagens in het water dumpten ! Je wil niet weten op hoeveel plaatsen dit door een totaal gebrek van modern afvalbeleid de natuur zeer zwaar verontreinigd is.
  • Lisa Carpentier

    3 jaar geleden
    @Geert Francier, in Europa wordt PMD gerecycleerd, het belandt niet in zee.