Lieven Boeve, topman van het Katholiek Onderwijs.
Volledig scherm
Lieven Boeve, topman van het Katholiek Onderwijs. © BELGA

Onderwijstopman Lieven Boeve over eerste schooldag na kerstvakantie: “Aantal leerlingen dat in quarantaine moet, is beperkt”

De kerstvakantie is officieel voorbij. Dat betekent dat de scholen opnieuw open zijn. Iedereen die terugkomt uit een rode zone en daar meer dan twee dagen verbleef, moet verplicht in quarantaine. Het aantal leerlingen en leerkrachten dat in quarantaine moet, is beperkt. Dat zegt onderwijstopman Lieven Boeve aan HLN LIVE. 

7 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Het duurt een tot twee weken vooraleer we de effecten gaan zien van die besmettelijker variant die de vakantiegangers gaan mee brengen. Misschien kan Boeve dan nog eens terug komen.
  • MELISSA LAMPAERT

    3 jaar geleden
    Hoe naief kan je zijn,,,vraagje ben je op reis geweest? néé, ok ga maar door,kan alleen in belgie.
  • Valerien De Meeter

    3 jaar geleden
    Scholen kunnen niet controleren of leerlingen op vakantie geweest zijn en de ouders sturen deze gewoon naar school... 3de golf? Wel best wel mogelijk...
  • eric moerman

    3 jaar geleden
    Vandaag rondvraag gedaan in de refter wat blijkt dat de leerlingen gewoon naar school komen die op vakantie zijn geweest en het gaat niet over een paar leerlingen in de school Dus wat Lieve Boeve beweert klopt NIET
  • Thomas Hamerlijnck

    3 jaar geleden
    Een "beperkt" aantal superspreaders, leerling of leerkracht, is genoeg om ons nog drie maanden beperkingen op te leveren. De man zegt eigenlijk dat hij nergens van weet of - vooral - hoeft te weten. Dus was 04 januari zeker 14 dagen te vroeg om de scholen te laten openen door de "verlichte" mensen van de gouw, die het wél moeten weten en kúnnen voorzien. De krokusvakantie bijvoorbeeld had vandáág geblokkeerd kunnen worden, reis en school.