De Oosterweel-werf in Antwerpen.
Volledig scherm
De Oosterweel-werf in Antwerpen. © Kristof Pieters

Quarantaineregels zorgen voor vertragingen op bouwwerven: “Gebrek aan respect voor onze ondernemers”

Door de quarantaineplicht zullen veel werven vertraging oplopen omdat buitenlandse arbeiders die terugkeren van hun land niet kunnen starten. Dat meldt de Bouwunie. Op de Oosterweel-werf in Antwerpen waren vandaag 100 van de 250 arbeiders afwezig, waardoor de werkzaamheden volgens bouwheer Lantis twee weken vertraging kunnen oplopen.

25 reacties

  • Eddy Van den wijngaert

    3 jaar geleden
    Belgen die niet willen werken werkloosheids vergoeding afnemen.
  • Marleen Bornauw

    3 jaar geleden
    Zeer ongepaste reactie van de ondernemers, de quarantaire regels gelden sinds september er wordt enkel eindelijk gecontroleerd aan de grenzen. Bovendien kunnen ondernemers ook de vele werklozen in België tewerk stellen, die hoeven niet in quarantaine en steunen onze economie. Hiervoor moeten natuurlijk eerlijke lonen betaald worden en de werkomstandigheden moeten veiliger en verbeterd worden(minder werkuren & weekendwerk)
  • Isabelle Borgonjon

    3 jaar geleden
    Het is net op de bouwwerven dat men de voeten veegt aan de coronaregels, zeker de kleinere werven.
  • Patrick Weyers

    3 jaar geleden
    Belgen krijg je enkel aan belgische (super)lonen. De bouwbedrijven vragen belgische (super)bedragen maar je krijgt de kwaliteit van de Oost Europese werknemers.
  • Patrick Van puymbroeck

    3 jaar geleden
    Schoon ding nu krijgen ze es de weerbots met al hun polen en roemenen ze moesten falliet draaien!! Uiteindelijk is het allemaal voor de goedkoop en uitbuiting omdat die gasten vaak langer werken zelfs zaterdags of zondag dus ze kunnen het voor mij niet hard genoeg voellen die bazen dikke lol