© BELGAIMAGE

Deze ‘killer-sms’ laat je smartphone crashen: zo kan je hem herstellen

Eigenaars van een iPhone kijken maar best goed uit, want een nieuwe ‘killer-sms’ doet de ronde die je smartphone volledig doet blokkeren. Gelukkig is er wat aan te doen en dat leggen we je zo dadelijk uit.

jfs

Je mag lichtjes in paniek slaan, wanneer je de komende dagen plots een sms ontvangt met daarin een witte vlag-emoji, gevolgd door een 0 en regenboog-emoji. Volgens gespecialiseerde websites zit het spel dan vrijwel meteen op de wagen. Het besturingssysteem van de iPhone probeert die icoontjes met elkaar te combineren, maar zal daar niet in slagen. Waarom niet? De optelsom van de vlag en de regenboog zou een nieuwe regenboogvlag-emoji tot leven moeten wekken. Maar de 0 ertussen zaait zoveel paniek bij het besturingssyteem dat alles blokkeert.

Reeks berichtjes

Volgens specialisten zou de crash maar tijdelijk zijn en moet je iPhone na enkele minuten weer van zichzelf tot leven komen. Maar soms komt het probleem terug, zo meldt MacObserver. Dan moet je bij een nieuwe opstart zo snel mogelijk het bericht verwijderen. Komt het probleem nog steeds terug, dan heeft iemand je allicht een reeks van ‘killer-sms’jes’ gestuurd en moet je het nummer van de verzender blokkeren.

Het probleem werd voor het eerst opgemerkt door Youtube-kanaal EverythingApplePro. In dit filmpje kan je zien wat er precies fout loopt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer