REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Zakenbank JP Morgan: “Bitcoin kan op termijn stijgen tot boven 146.000 dollar”

GeldVolgens de Amerikaanse zakenbank JP Morgan Chase kan de waarde van bitcoin in 2021 stijgen tot 100.000 dollar (81.500 euro). Tegelijk waarschuwt de bank dat zo’n hoge waarde “niet duurzaam” is, wegens de grote schommelingen. Op lange termijn acht de bank een koers boven 146.000 dollar (119.000 euro) mogelijk als beleggers bitcoin zien als ‘het nieuwe goud’.

9 reacties

  • David Hermans

    3 jaar geleden
    Oeioei, als de grote kapitalisten er zich mee gaan bemoeien dan is het hek helemaal van de dam... Tot nu toe waren het enkel de KMK's (Kleine en Middelgrote Kapitalisten en hebzuchtigen) die zich ermee inlieten. Als het kaartenhuisje uiteindelijk in elkaar stort zal er zoals altijd één iemand grootste de dupe zijn: de ijverige (pensioen)spaarder met z'n zuurverdiende centjes...
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    Ik betaal bijna dagelijks met bitcoin of etherium. Heel simpel, het is een gewone Visa kaart, maar er staat geen bank of Euro of USD rekening achter. Dus ik kan betalen in USD of EURO net zoals een Visa kaart met een achterliggende bank. En er zijn al vele platforms waar je rechtstreeks bitcoin kan gebruiken om te betalen zoals hotels, vliegtuigtickets of andere zaken zoals plastische chirurgie.
  • Walter Van de Reck

    3 jaar geleden
    Bitcoin een risico? Ik kocht in 2013 voor 120 $, die zijn nu 3800 € waard , en toch verkoop ik niet. Kwestie van erbij te horen, FOMO is voor de aarzelende.
  • Jim Vansant

    3 jaar geleden
    Ik volg de bitcoin al van het prille begin en heb met de 500k die ik erdoor heb verdiend mijn huis kunnen kopen, maar zal nooit iemand aanraden om bitcoin als investering te kopen. Bitcoin is een unieke gedecentraliseerde valuta die mensen in staat zal stellen om geld over te maken aan elkaar zonder tussenkomst van dieven (banken). Als je die toekomst ziet is bitcoin iets voor jou. Als je het ziet als iets om (snel) geld te verdienen, blijf er dan ver van weg.
  • Bram Volckaert

    3 jaar geleden
    al die kritiek en dat ongeloof. Jongens en meisjes, dit is de toekomst! Lees je in en twijfel niet. Of volg de massa als het te laat is en koop op de top.