Kwart schoonmaakbedrijven niet in orde bij aangekondigde sociale controle

Bij een kwart van de schoonmaakbedrijven hebben de sociale inspectiediensten een inbreuk vastgesteld. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een aangekondigde sociale flitscontrole, zo heeft de staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude Philippe De Backer (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt.

Er werden vooral inbreuken op zwartwerk en deeltijdse arbeid vastgesteld. In heel België werden een honderdtal bedrijven gecontroleerd. Het is de tweede maal dat aangekondigde sociale flitscontroles gebeuren in de schoonmaaksector. Dergelijke controles gebeurden ook al in de transport- en bouwsector, sectoren dus met veel zwartwerk.

De aangekondigde controles moeten bedrijven vooral sensibiliseren. “Door controles op voorhand aan te kondigen willen we sociale fraude voorkomen en willen we bedrijven sensibiliseren om in orde te zijn met de Belgische en Europese regels. Dat werpt zijn eerste vruchten af. Bij de eerste sociale flitscontrole in de schoonmaaksector vorig jaar werd er bij één derde van de bedrijven een inbreuk vastgesteld. Bij onaangekondigde controles zelfs bij de helft van de bedrijven”, aldus de staatssecretaris.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen